Karlernäs klar för Häcken: ”Här för att fajtas om guldet”

Karlenäs under tiden hon spelade i Piteå.
Karlenäs under tiden hon spelade i Piteå.

Från Sevilla till Hisingen.

Häcken har gjort klart med Julia Karlernäs, 27.

– Jag kommer hit för att vinna och fajtas om SM-guldet, säger mittfältaren.

Mittfältaren lämnade efter säsongen 2020 Piteå, där hon var med och vann SM-guld 2018, för spel med Sevilla. I den andalusiska klubben blev det 19 ligamatcher under den gångna säsongen – men nu vänder alltså Julia Karlernäs hem till damallsvenskan då kontraktet med spanjorerna löpt ut.

Avtalet med Häcken är skrivet över 2,5 år.

– Det känns superbra, jag är jättetaggad och glad över att vara här. BK Häcken är en stark förening och en klubb med bra förutsättningar och höga ambitioner. Jag kommer hit för att vinna och vi ska vara med och fajtas om SM-guldet, säger hon i en kommentar på klubbens hemsida.

Angeldahl på väg bort

Huvudtränare Mats Gren om nyförvärvet:

– Julia är en klok och spelskicklig spelare. Hon har en bra passningsfot, jättebra inställning och mycket rutin från både damallsvenskan och internationellt spel. Vi är otroligt glada över få in henne med den rutinen och den kvaliteten hon har, säger han.

Karlernäs ankomst kan mycket väl betyda att succéspelaren Filippa Angeldahl kan vara på väg bort från klubben. Sportbladet har tidigare rapporterat om att Barcelona är intresserat av Angeldahl.

Häcken är tvåa i damallsvenskan, sex poäng bakom Rosengård.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.