Klart: Goitom gör comeback i AIK

FOTBOLL

AIK spänner musklerna.

Bosniske Sulejman Krpic, 26, och hemvändaren Henok Goitom, 32, är klara för klubben.

– Jag känner stor glädje, säger Goitom.

Efter jätteförsäljningen av Alexander Isak till Borussia Dortmund har AIK haft ekonomiska muskler att spetsa truppen inför kommande säsong.

Tidigare i vintras tog man in mittfältsduon Kristoffer Olsson, 21, och Simon Thern, 24.

Därefter har många undrat när anfallsbesättningen ska förstärkas.

Svaret är … nu.

”Lysande kombination”

På fredagen kallade klubben till presskonferens för att – precis som Sportbladet kunde rapportera redan tidigare i veckan – prestera såväl 26-årige bosniern Sulejman Krpic som förre AIK-stjärnan Henok Goitom, 32.

– Jag känner stor glädje, skönt att allt är klart nu. Jag är jätteivrig på att få börja träna med laget igen. Det är i AIK jag kan gå till träningarna med glädje, så det känns som perfekt tajming nu, säger Goitom.

AIK:s sportchef Björn Wesström

– Vi tror att Sulejman kommer kunna bidra med ett djupledsspel. Han är en naturlig målskytt, väldigt rörlig i sitt spel vilket gör att han kommer kunna hota motståndarna på flera olika sätt. Det – tillsammans med Henoks väldokumenterade fotbollskompetens – tror vi kan vara en alldeles lysande kombination för AIK.

Gjort många mål

Krpic är 187 centimeter lång, beskrivs som en fysisk anfallare och har gjort 11 mål på 19 matcher i den bosniska högstaligan under säsongen.

– Jag är glad över att komma till en så stor klubb som AIK med många troféer och mycket tradition. Jag är en fajter och kommer ge allt för den här klubben, för det här klubbmärket, säger han.

Goitom spelade för AIK 2012–2015 innan han lämnade för spanska Getafe. Han fortsatte karriären med en kortare sejour i amerikanska San José Earthquakes och är nu alltså tillbaka på gammal bekant mark.

ARTIKELN HANDLAR OM