Larsson hyllad – och utvisad

Reporter: Kristoffer Bergström

Publicerad:

44 år har gått sedan de grundades i Lund.

Men när supportergruppen slutligen åkte till Sunderland med hemmagjorda Sebastian Larsson-banderoller slutade det snopet.

Svensken blev för första gången i PL-karriären utvisad.

1 av 2 | Foto: Viasat Premium

År 1973 såg ett gäng kompisar i Lund hur Sunderland vann FA-cupfinalen mot Leeds med 1–0. Sedan dess har de följt The Black Cats över decennierna utan att besöka Stadium of Light.

Söndag nionde april 2017 var det dags. Ett 30-tal män och kvinnor, killar och tjejer, varav många inte kan ha varit födda på 70-talet, klädde sig i svenska landslagströjor och tog plats på arenan för att se mötet med Manchester United.

Budskapet: ”Lund loves u”

– Att se svenska fotbollsspelare runtom Europa har alltid varit våra favoritresor, så att få bevittna två profilstarka spelare som Sebbe och Zlatan kommer göra resan ännu mer intressant, sa kompisgängets talesperson Peter Csirmaz till Sunderlands hemsida inför matchen.

Csirmaz visade också upp en banderoll de tillverkat hemma i Sverige. Det gula tygstycket pryddes av en fotboll, Sebastian Larssons namn, ”Lund loves u” och ett porträtt av favoriten i profil.

Första utvisningen i PL

Men resan fick inte den gyllene höjdpunkt som den kanske förtjänade. Zlatan Ibrahimovic sköt 0–1 till gästerna i första halvlek och strax därefter gick Sebastian Larsson in med rakt ben i en närkamp med Ander Herrera. Domaren Craig Pawson visade rött kort, vilket var 31-åringens första utvisning i Premier League.

Matchen pågår och står 0–2 efter att Henrikh Mkhitaryan gjorde det andra målet.

Publicerad: