Pa Dibba räddade Hammarby i svenska cupen

FOTBOLL

Pa Dibba räddade Hammarby från fiasko på hemmaplan.

Hans mål på stopptid innebar att Bajen fick med sig 3–3 mot Varbergs BoIS.

– Vi är aldrig nöjda med 3–3 på hemmaplan mot Varberg. Vi ska vinna den här matchen, säger Kennedy Bakircioglü.

Karl Söderström såg ut att förstöra svenska cupen för Hammarby. När han nickade in 3–2 till Varbergs BoIS i den 70:e minuten såg det mörkt ut för Bajen.

Laget var då tvunget att åka till Östersund och besegra ÖFK med några bollar. Men Pa Dibba räddade Hammarby från en tung käftsmäll på Tele2 Arena. På stopptid ordnade anfallaren 3–3.

– Vi är aldrig nöjda på hemmaplan med 3–3 mot Varberg. Vi skulle vinna den här matchen. På hemmaplan ska vi vinna absolut. Men vi visar bra moral, vi visar att vi inte viker ner oss. Vi kör in i det sista. Det hade kunnat bli 4–3 och 5–3 med lite flyt, säger Kennedy Bakircioglü.

Det resultatet innebär att Hammarby har fyra poäng efter två matcher i svenska cupen. Östersunds FK toppar gruppen på sex poäng, men om Bajen vinner när lagen möts nästa helg går man till slutspel.

Mardrömsstart för Bajen

Hammarby fick en mardrömsstart med två tidiga baklängesmål på Tele2 Arena. Trots de tidiga smällarna lyckades klubben kvittera halvvägs in i den första halvleken.

Efter Varbergs 1–0 och 2–0 av Gabriel Altemark Vanneryr och Karl Söderström lyfte sig Hammarby.

Birkir Mar Saevarsson replikerade omgående till 1–2. Och halvvägs in i första halvlek sköt Jiloan Hamad vackert in 2–2.

– Jag hade en bra känsla, jag haft bra känsla på träningarna. Så jag tänkte, varför inte? Jag sköt och fick en bra träff, jag kände direkt att det här blir farligt, säger Jiloan Hamad om fullträffen.

– Det är andra gången jag spelar 90 minuter på nästan tre år. Jag har startat matcher och blivit utbytt, eller så har jag kommit in i halvtid eller andra halvlek. Det känns bra, jag känner mig stark. Men jag kan komma i bättre form.

Mittfältaren är självklart inte nöjd med att laget släpper in två mål tidigt i matchen.

– Titta man på målen som vi släpper in, det är det aldrig när de har etablerat anfallsspel. Till och med mot IFK Norrköping, det är en straff och en hörna. Det känns ändå bra när vi försvarar oss, men det är kontringar och slarv utanför straffområdet, lite passivitet. Små grejer bara, säger Hamad.

Fick en fot i huvudet

Den andra halvleken fick ett spelavbrott på några minuter efter att Pa Dibba i Hammarby kolliderat med Varbergs målvakt Joakim Wulff. Burväktaren fick olyckligt anfallarens fot i huvudet, men kunde spela vidare.

– Wulff var jävligt bra. Han gör en fantastisk match, speciellt efter smällen, säger Hamad.

26-åringen har varit i Bajen i några veckor. Han är nöjd med den första tiden i klubben, han är tacksam för stödet han fått.

– Jag vill tacka alla supportrar, de har varit otroliga. De har skrivit på Twitter, på Facebook - överallt egentligen. Även om man inte hinner svara allihopa, i en perfekt värld hade man svarat en och en. Jag vill bara tacka alla, det har hjälpt mig jättemycket, säger Hamad.

Foto: Anna Tärnhuvud