Kvalet till fotbolls-VM 2018 herrar

Nya kritiken som alla svenskar känner igen

”Måste vara lite ödmjuk också”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Lars Lagerbäck och ”det lukkede landslaget”.

Efter att 69-åringen stängt det norska landslagets träningar är det en för alla svenska landslagssupportrar välbekant kritik som nu möter Lagerbäck i grannlandet.

– Det måste vara lite mer bröd och cirkus om landslaget ska bli folkets lag, säger NRK-experten Tom Nordlie till tv-kanalens hemsida.

Under Lars Lagerbäck blev det svenska landslaget ”det stängda landslaget”. Den gråa kulturen kring lagets mediaaktiviteter fick till och med humorparet Filip och Fredrik att göra ett uppmärksammat inslag från en presskonferens.

”Helt fel att jag inte gillar medierna”

Lagerbäck har dock hela tiden bedyrat att bilden är falsk.

– I Sverige påstår man att jag inte gillar medierna, men det är helt fel. Jag gillar att ta fajten. Det är lite kul. Det blir en intellektuell utmaning. Det bästa är om man kan komma med idéer som journalisterna nappar på utan att de själv förstår det, sa Lagerbäck till TT så sent som i somras.

Foto: LEIF R JANSSON / TT / TT NYHETSBYR≈N

Trots det blossar nu samma debatt upp i Norge där 69-åringen sedan i våras är förbundskapten. Detta sedan Lagerbäck stängt hela måndagens träning och på tisdagen bara låter pressen se uppvärmningen inför lagets VM-kvalmöte med San Marino på torsdag.

– Jag tycker inte om hemlighetsmakeriet kring det här. Det måste vara lite mer bröd och cirkus om landslaget ska bli folkets lag, säger mångårige tränaren och numera NRK-experten Tom Nordlie till tv-kanalens hemsida.

”Köper inte det argumentet”

Nordlie menar att Lagerbäck har ett ansvar att skapa intresse för fotbollen i allmänhet och landslaget i synnerhet i Norge.

– När det som nu är lite dåligt intresse för landslaget borde de öppna träningarna. De måste skapa entusiasm och intresse. Argumentet att spelarna ska slippa stress och press köper jag inte, säger Nordlie och fortsätter:

– Man måste vara lite ödmjuka. Fotbollen kommer inte vara den mest populära idrotten i framtiden per automatik. Om de varit simmare eller friidrottare hade de varit glada för varenda liten spaltmillimeter. Jag tycker att man ska bjuda på sig själv.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Lagerbäcks ilska: Ska jag svara på den här frågan?

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kvalet till fotbolls-VM 2018 herrar

VM-kval i fotboll

Lars Lagerbäck