”Tempot är kanske inte jättehögt”

Foto: Jonas Ekströmer/TT NYHETSBYRÅN
FOTBOLL

På Friends Arena är det 13 grader – i Förenade Arabemiraten över 40.

Marcus Berg kämpar med omställningen i sitt nya land.

– Det är tufft med återhämtning och så, säger 31-åringen.

När landslaget tränar på Friends Arena inför lördagens VM-kvalmöte med Luxemburg visar temperaturen 13 grader och John Guidetti springer runt med mössa.

För Marcus Berg är det en temperaturomställning på över 25 grader.

Anfallaren lämnade Grekland för Förenade Arabemiraten i somras och efter två månader i det nya landet kämpar med värmen.

– Det har varit 40 grader vissa matcher och träningar. När det lägger sig känns det som att det kommer underlätta fysiskt. Det är tufft med återhämtning och så, men det sätter sig snart tror jag, säger han.

Hur gör du för att hantera det?

– Man får vara smart. Man kan inte bara ligga och pressa sig själv, man tappar ju otroligt mycket vätska och sådant under träning och match så allt med återhämtning och sådant är väldigt viktigt.

”Tempot inte jättehögt”

Berg har bara hunnit med tre matcher i den nya ligan, men tycker ändå att den håller bra nivå.

– Tempot är kanske inte är jättehögt, men vi spelar matcher när det är 40 grader. Det säger sig själv, det går inte att ligga på den maxnivån fysiskt sett så det är klart att det påverkar spelet, säger 31-åringen och fortsätter:

– Men det är bra teknisk fotboll och tuffa matcher. Det blir ganska mycket sparkar och dueller. Det gäller att vara stark och smart. Tre matcher är inte mycket, men det känns ändå som att det är en bra liga.

”Var en missräkning”

Säsongen började dock inte bra för Al Ain. Laget åkte ur asiatiska Champions League direkt i kvartsfinal efter att ha förlorat med 3-0 mot Al Hilal från Saudiarabien.

– Det var en missräkning, eller Al Hilal är ett bra lag och vi förlorade med 3-0 så det är svårt att snacka bort den. Men det var vår första tävlingsmatch, det är inte rätt förutsättningar att kunna prestera max. Men nu har vi bara ligan och cuper att fokusera på, men det är tråkigt så klart.

Berg väntas start på topp mot Luxemburg tillsammans med Ola Toivonen och tror på seger om Sverige gör jobbet.

– Det känns bra. Det ska bli en rolig match att spela. Näst sista matchen i kvalet, vi har en bra position och en fullsatt stadion. Det ska bli häftigt, säger han.

Sveriges trupp till VM-kvalmatcherna 00:34