Allsvenskan i fotboll

AIK-besvikelsen: ”Bullshit”

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

Blytung torsk mot Malmö.

Då är Sebastian Larsson orolig över toppstriden.

– Klart att det här påverkar. Det vore bullshit att säga något annat, säger AIK:aren.

Det svänger om den allsvenska guldstriden.

Ena dagen har AIK vunnit mot Peking och rusar mot toppen. Någon dag senare är stockholmarna passerade av Malmö FF efter förlust på Stadion.

– Det är klart att det var tre viktiga poäng som vi förlorade mot en direkt rival. Det går inte att säga något annat än att det påverkar. De gick förbi oss i tabellen. Vi får se hur det påverkar, men det är klart att det påverkar oss. Det vore rent bullshit att säga något annat, utbrister Sebastian Larsson.

”Ett skitmål”

Men lägger till:

– Ingenting är avgjort. Det här var en tuff smäll, men det lever.

Med fem omgångar kvar är AIK en poäng bakom Malmö FF som toppar tabellen. Djurgården kan gå upp i en trepoängsledning om stockholmsrivalerna slår IFK Göteborg under torsdagen. Samtidigt smyger även Elfsborg i vassen.

Hos AIK hopar sig bekymmer. Kristoffer Nordfeldt är småskadad. Målvakten har ont i ljumsken och kan inte slå sina egna insparkar på grund av smärtan. Nu riskerar han att missa måndagens match mot Halmstads BK.

Nej, det var inga glada miner i AIK. Särskilt besvikna var spelarna över Veljko Birmancevic segermål. Serbens lösa inlägg skruvades lömskt in mellan Nordfeldt och försvarsspelarna som koncentrerade sig på Antonio Colak. Ingen tog bollen – som smög in vid den bortre stolpen.

– Från vårt håll är det är riktigt skitmål, suckar Larsson och får medhåll av Alex Milosevic:

– Jag vet inte vad som hände. Det var ett skitmål.

Elbouzedi fortsätter bränna

Samtidigt var AIK ineffektiva när de väl fick sin enda riktigt heta chans. Zach Elbouzedi brände sitt friläge precis i början av matchen. Irländaren, som varit helt ordinarie sedan sommaren, har fortfarande inte gjort mål för AIK i allsvenskan. Han skapar mängder av lägen gör få poäng.

– Han har haft en hel del målchanser. Det handlar om att vi ska utveckla Zach. Det är en U21-landslagsman som vi har värvat. I hans landslag spelar lagkamraterna ofta för Premier League och vi har gett han en andra chans i fotbollen i AIK. Vi vill skynda på med hans utveckling men har också respekt för att det tar tid. När det väl lossnar så lossnar det ordentligt, säger Bartosz Grzelak.

AIK fick till en forcering i slutet, men skapade i princip inga chanser. Mycket på grund av att bortaspelarna sprang offside (!) fem-sex gånger i slutet av matchen när laget pumpade in inlägg.

Frustrerande?

– Det var jättefrustrerande. I stället för att det blir en andraboll och en andraserve på inlägget så är vi offside. Från min position där jag står... jag måste se det igen för att förstå varför vi hamnar i de lägena. Men ja, det är mycket frustrerande eftersom vi förlorar massa tid, avslutar Grzelak.

Publisert:

LÄS VIDARE

Plusbetyg: Malmö-AIK – spelarna som var bäst på planen

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

AIK Fotboll

Malmö FF

Sebastian Larsson

Veljko Birmancevic