”Var inte i balans – kom ut jävligt fel”

Bergstrand om intervjun

Publicerad 2022-05-09

Kim Bergstrand kritiserades för sin intervju efter Helsingborgsmatchen.

Nu lägger han sig platt och erkänner:

– Jag var inte i balans och det kom ut jävligt fel.

Följ ämnen i artikeln

Efter 2–2-matchen mot Helsingborg i torsdags gjorde Djurgårdens tränare Kim Bergstrand en intervju med Discoverys reporter Diljen Otlu som blev enormt uppmärksammad.

Bergstrand bet ifrån mot frågorna och fick i efterhand kritik för sitt uppträdande – till och med från Djurgårdens vd Henrik Berggren.

Nu uttalar han för första gången.

”Inte i balans”

I en intervju med före detta tränaren Alexander Axén lägger han sig platt och erkänner att det blev fel.

– De (intervjuerna) är ju ofta ganska korta och man har alltid olika vinklar och grejer som jag tycker är urlöjligt. Allt som oftast tycker jag att det är ganska trevligt och jävligt kul. Jag har inga problem alls med att vara ansiktet utåt eller att vara i media. Sen gjorde jag en jävligt dålig intervju i går (läs: i torsdags) efter matchen eftersom jag inte var i balans och det kom ut jävligt fel, säger han och fortsätter:

– Framförallt har det tolkats som kritik mot Joel (Asoro), vilket det absolut inte var. Jag skulle bara ha sagt ”Joel gjorde en jävligt bra match men vi behövde byta in Victor (Edvardsen)”, sen var det inget mer med det, i stället för att gå i gång.

”Mer komplext”

Bergstrand resonerar vidare kring att människor är ”mer komplexa än media vill göra gällande”.

– Nästa vecka kan man läsa att ”det är så jävla slätstruket inom tränarkåren”. Men om det är någon som säger något, då bankas den personen stenhårt. Då slutar det med att vi får säga ”bollen är rund” och ”en match är 90 minuter plus tillägg”. Det blir ungefär så kul.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.