Hanna Bennison dyrast av alla under 2021

Hanna Bennison bytte Rosengård mot Everton.

En övergång Sportbladet erfar gick loss på 1,5–2,3 miljoner kronor.

Med det blev hon hela årets dyraste kvinnliga spelare, meddelar Fifa.

Följ ämnen i artikeln

Hanna Bennison är en av hela fotbollsvärldens mest spännande spelare. Efter att ha slagit igenom med dunder och brak i Rosengård som 14-åring fick hon debutera i landslaget endast 17 år gammal. En debut mot giganten USA – där hon med en läcker chipp låg bakom ett av reduceringsmålen.

I sommarens OS blev hon den första kvinna född på 2000-talet att spela mästerskapsfotboll för det svenska landslaget. Och kort därefter kom den efterlängtade utlandsflytten. Efter att ha funderat länge och noga föll valet på Everton. En övergång som det engelska laget enligt Sportbladets uppgifter fick betala någonstans mellan 1,5–2,3 miljoner svenska kronor för.

”Det bästa kontraktet som skrivits”

Med råge den dyraste damallsvenska exporten genom alla tider. Och inte bara det.

När Fifa i en rapport sammanställer årets dyraste överångar toppar Bennison listan. Detta framför stora övergångar, som exempelvis Nikita Parris från Lyon till Arsenal.

Hennes agent, Lisa Ek, uppskattar dessutom att Bennisons avtal med Everton är det största en svensk kvinnlig fotbollsspelare någonsin undertecknat.

– Värdet av det är större än tvåårskontrakt som andra skrivit på, så jag skulle säga att det är det bästa kontraktet som skrivits sett över hela värdet, har hon tidigare sagt till Sportbladet.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.