Djurgårdens IF Fotboll

Djurgården bekräftar samtal med storstjärnorna: ”Pratar framtid”

Bosse Andersson i möte med Nyasha Mushekwi

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

Djurgården kan vara på väg mot nya transferbomber.

I dag tränar Marcus Danielson, 32, med klubben. I går träffade sportchefen Bosse Andersson anfallaren Nyasha Mushekwi, 34.

– Han är kontraktslös. Vi pratade framtid, säger Andersson.

På en bild som sprids syns det hur Djurgårdens sportchef Bosse Andersson fikar med Dif:s tidigare anfallsstjärna Nyasha Mushekwi på ett kafé i centrala Stockholm.

Sportchefen medger mötet som bara Bosse Andersson kan:

– Vi träffades i går. Nyasha bjöd mig på en croissant och en karamell-latte. Det kan jag bekräfta, säger Andersson nöjt.

– Han fick nog rejält med bonusar när hans lag gick upp i förstaligan i Kina nu för ett par veckor sedan.

Mushekwis Zhejiang tog steget upp via kvalspel. Anfallaren bidrog rejält till lagets succésäsong med 23 mål i seriespelet på 32 matcher.

Men 34-åringens kontrakt har gått ut.

Kommer Djurgården erbjuda Mushekwi ett avtal?

– Vi känner varandra väl och han har haft sex väldigt bra säsonger i Kina. Jag har inte erbjudit honom något kontrakt men vi pratade framtid. Sedan får vi se var sådana diskussioner landar. 

Under de sex säsongerna i Kina har anfallaren svarat för 91 mål på 148 matcher.

Zimbabwiern lämnade Djurgården 2015 efter en säsong och 12 mål i allsvenskan och flyttade då först till kinesiska Dalian, men har en fortsatt stark svensk koppling.

– Han har en bas i Stockholm och flickvän som bor här. De har fått ställa in sitt bröllop två år i rad i Sverige på grund av pandemin. 

Danielsson hemma

Ytterligare en storspelare med Kinakoppling finns med kring Djurgården.

Under torsdagen gjorde landslagsmittbacken Marcus Danielson sin första träning med blåränderna.

Men Danielson har kontrakt i ytterligare en säsong med Dalian Pro, som åkte ur kinesiska ligan nyligen efter en kvalförlust.

– Danielson är med och tränar med oss i dag. Han vill hålla i gång och vara väl förberedd inför landslagets VM-kvalplayoff i mars, säger Bosse Andersson.

Vad för du för diskussioner om framtiden med honom?

– Jag kan inte uttala mig om Marcus Danielsons kontrakt och vad som gäller för hans framtid när de har åkt ur förstaligan. Det finns väl en stor osäkerhet kring fotbollen i Kina generellt. 

– Han är glad över att kunna vara med och träna med oss. Det är bra för alla. Mer än så är det inte just nu, säger Djurgårdens sportchef.

Marcus Danielsson och Nyasha Mushekwi.
Publisert:

LÄS VIDARE

Beskedet som öppnar för Dif: Danielson kommer bryta med Dalian

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Djurgårdens IF Fotboll

Marcus Danielson

Nyasha Mushekwi

Bosse Andersson

Allsvenskan i fotboll