IFK Göteborgs kris: ”Klart det är allvarligt”

IFK Göteborgs kris växer sig allt starkare.

Efter 3–0-förlusten mot Hammarby har man nu fyra förluster på de fem senaste matcherna.

– Det är klart att det är allvarligt, säger Marcus Berg.

IFK Göteborg hade en tuff kväll på Tele2 Arena. Hammarby var numret för stort och slutsiffrorna skrevs till 3–0 till hemmalaget.

Blåvitt har nu fyra poäng ner till Degerfors på kvalplats.

August Erlingmark är märkbart låg när han möter pressen efter förlusten.

– Surt som fan, tungt.

Vad säger du om er insats?

– Väldigt dålig.

Hur stor är krisen tabellmässigt?

– Det är jävligt jobbigt så klart. Det är inget att sticka under stolen med. Jag vet inte var vi ligger exakt men det är jobbigt och vi behöver vinna matcher. 

”Vi måste inse var vi ligger”

Robin Söder håller med sin lagkamrat.

– Det är verkligheten. Vi behöver vinna, säger han.

– Det är allvarligt. Vi får bara ta en match i taget och nu är det Kalmar så det är bara att köra. VI har bara varandra. 

Även Marcus Berg dömer ut IFK Göteborgs insats.

– Det var ingen bra insats. Vi släpper återigen in ett tidigt mål och låter dem spela runt, säger han.

– Det var ingen bra prestation.

Hur allvarligt ser du på tabelläget?

– Det är klart att det är allvarligt. Vi måste inse var vi ligger och vi måste plocka trepoängare. Vi har spelat två tuffa matcher här (i Stockholm) som vi förlorar och vi har två matcher till att vinna innan uppehållet. Det gäller att vi krigar och håller ihop och ger allt för att ta de tre poängen som krävs. För just nu ser det inte bra ut.

Oscar Wendt – som klev av uppvärmningen skadad och missade matchen – menar att det är dags för var man att titta sig i spegeln.

– Jag tror att vi alla behöver komma hem till Göteborg och rannsaka oss själva efter våra två matcher i Stockholm, säger han och går in på tabelläget.

– Det säger väl allt. Mer än så behöver jag inte säga. Det är jättetungt för oss, det är ingen hemlighet. Att vi behöver göra det bättre är heller ingen hemlighet. Vi sitter trots allt i samma båt så vi behöver komma hem och prata om vad vi kan göra bättre. Sen måste vi göra det bättre.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.