Allsvenskan i fotboll

Halmstad vill inte få swish-bidrag: ”Då skänker vi allt”

Av: 

Hugo Månsson

FOTBOLL

AIK-spelare har öppnat för en ny swishkampanj för att Halmstad ska besegra Malmö FF på lördag.

Det är inget HBK:s lagkapten Andreas Johansson vill veta av.

– Då skänker vi allt till välgörande ändamål, säger han till Fotbollskanalen.

Det var i söndags – efter Varbergs bortaseger mot Djurgården – som hallänningarnas böteskassa fick ett ordentligt tillskott. Över 60 000 kronor ramlade in på kontot från framför allt AIK-supportrar under Varbergs bussresa hem från Stockholm.

– Gubbarna i laget är lyriska. Särskilt Robin Tranberg, han gillar fest. Vi ska ordna en brakskiva efter sista matchen mot Mjällby och då är de här bidragen välbehövliga. Jag vill tacka de som swishat, sa Joakim Lindner till Sportbladet.

Dessutom öppnade flera AIK-spelare för en ny swishkampanj från supportrarnas sida. Denna gång ifall Halmstad skulle besegra Malmö FF på lördag i den sista omgången – och därmed ge AIK chansen till SM-guldet.

– Jag är ganska säker på att om Halmstad vinner och vi vinner så kommer nog AIK:s supportrar att swisha en peng till Halmstad, som de gjorde till Varberg (skratt), sa Henok Goitom.

Halmstadskaptenen ryter ifrån: ”Då skänker vi allt”

Mats Enquist, generalsekreterare för Svensk Elitfotboll, menade att bidragen till Varberg-spelarna gärna fick vara en engångsföreteelse.

– Man kan inte börja köpa spelare i andra trupper, det ligger väldigt nära matchfixning. Framför allt tycker jag att det är ganska osportsligt. Om det stannar vid att det var en kul grej, att bjuda på lite pizza och vad nu mer var, så är det nog bra, sa han till Sportbladet.

Nu sätter Halmstad själva ner foten – de vill inte få någon ekonomisk morot från AIK-håll. Det berättar lagkapten Andreas Johansson för Fotbollskanalen.

– Visst, till en början var det en lite kul grej som deras supportrar gjorde till Varberg, men summan blev alldeles för stor, och då är man farligt ute om det kan bli tal om matchfixning och så vidare. Så därför har Magnus (Haglund, tränare) sagt att om det blir så att AIK-fansen swishar massa pengar till oss då skänker vi allt till välgörande ändamål. Vi har så stor motivation att vinna ändå, säger han till sajten.

På lördag ställs Halmstad mot Malmö FF borta medan AIK tar emot Sirius på hemmaplan.

Andreas Johansson vill inte få swish-pengar av AIK-fansen
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska panelen omgång 29: Så slutar topp 4 i allsvenskan

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Halmstads BK

AIK Fotboll

Andreas Johansson (fotbollsspelare)