Trippelsmällen – trion missar Kalmarmatchen

Pierre Neurath Bengtsson, Hampus Finndell och Rasmus Schüller skadade sig under torsdagens Europaspel.

Nu missar trion matchen mot Kalmar.

– Förhoppningsvis är de tillbaka snart, säger tränaren Thomas Lagerlöf.

Djurgården åkte på tre skadesmällar under torsdagens Europa League-kval mot rumänska Spesi. Pierre Bengtsson tvingades kliva av på uppvärmningen och missar nu morgondagens match mot Kalmar.

– Pierre räknar vi inte med. Han fick någon grej i låret eller ljumsken när han slog till en boll på uppvärmningen, säger tränaren Thomas Lagerlöf.

Även Hampus Finndell och Ramus Schüller klev av med skador under matchen. Finndell gjorde illa stortån och Schüller fick problem med låret efter att ha dragit på sig en lårkaka i den första matchen mot Rijeka.

– Det är några skavanker på de som klev av sist. Men inget ska vara något allvarligt får vi hoppas, säger Lagerlöf.

Finndells tå är inte bruten?

– Nej, det ska vara okej. Sedan handlar det om smärta och sådär. Förhoppningsvis är de tillbaka snart, men vi får se om det räcker till i morgon eller om det dröjer lite längre.

”Han är startklar”

När Djurgårdens trupp presenterades stod det dock klart att Finndell och Schüller inte finns med. Skadeproblemen på mittfältet skulle kunna öppna för nyförvärvet Besard Sabovic från start mot Kalmar.

– Det är jättebra att få in ytterligare en spelare. Dessutom en spelare som har tränat med oss länge så han är startklar och har ingen lång inkörssträcka. Han är trygg med sina medspelare och spelsätt och sånt, säger Lagerlöf.

Djurgården har inte förlorat sedan den 22 maj när man mötte just Kalmar.

– Vi förlorade där borta väldigt snöpligt. Vi gjorde ingen bra match och släppte in en hörna på övertid så det var en tråkig tillställning. Kalmar var lite bättre än oss genom hela matchen så vi behöver vara bättre än vi var då. Vi längre fram nu så det är jag övertygad om att vi har kvalité för att kunna vara, säger Lagerlöf.


Följ med Sportbladets Premier League-podd till London – läs mer HÄR


Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.