Legendarens uppmaning: ”Gör dig av med Ronaldo”

Publicerad 2022-05-26

Manchester Uniteds nya tränare Erik ten Hag väntas göra stora förändringar i klubben.

Nu uppmanar Liverpool-legendaren Jamie Carragher nederländaren att göra sig av med Ronaldo.

– Han var inte en bra värvning, säger han till Youtube-kanalen ”The Overlap”

Följ ämnen i artikeln

Manchester Uniteds fiaskosäsong slutade i en sjätteplats i Premier League. Under den nya tränaren Erik ten Hag, som blev klar för klubben i slutet av april, väntas klubben göra stora förändringar för att få rätsida med problemen.

Nederländaren tar över klubben i sommar och inför hans inträde i klubben kommer Liverpool-legendaren Jamie Carragher med några tips.

44-åringen, som numera jobbar som expert på Sky Sports, menar att ten Hag måste göra sig av med superstjärnan Cristiano Ronaldo.

– De kan inte gå in i nästa säsong med en anfallare som blir 38 år, även om han gör mål så är det inte rätt för United, säger han till Youtubekanalen ”The Overlap”.

”Ronaldo var inte en bra värvning”

Han drar en parallell till när Jürgen Klopp tog över Liverpool och snabbt gjorde sig av med Christian Benteke.

– Att göra ett sånt modigt beslut får alla att titta upp och tänka: ”Den här killen tar sitt jobb på allvar”. Jag är övertygad om att ten Hag måste göra det med Ronaldo också, oavsett om han får det eller inte. Jag har sagt det under hela säsongen, Ronaldo var inte en bra värvning för United.

Carragher menar att United måste köpa en ny anfallare och att det då skulle bli ett problem om Ronaldo är kvar i klubben, men inte får spela.

– Vi har sett det den här säsongen. Det har funnits tillfällen när tränaren har gjort rätt och plockat av honom eller satt honom på bänken, men han har tjafsat.

– Jag skulle tagit beslutet som andra topptränare har gjort som får alla att sätta sig upp och reagera.

Huruvida ten Hag lyssnar på Carragher återstår att se. Han har tidigare sagt att han ser fram emot att jobba med Ronaldo och har beskrivit honom som ”en sann vinnare och en magnifik spelare”.

Jamie Carragher.
Jamie Carragher.

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.