Avslöjar: Kurtulus väljer Sverige

Förbundskapten Janne Andersson har fått en ny mittback att kalla till landslaget.

Sportbladet kan avslöja att Hammarbys succéförsvarare Edvin Kurtulus väljer bort Kosovo för spel i den blågula tröjan.

– Jag är besviken, säger Kosovos förbundskapten Alain Giresse när förbundet senare bekräftade nyheten.

”Det kommer info”, skriver Andersson i ett sms till Sportbladet.

Följ ämnen i artikeln

Tidigare under förmiddagen rapporterade nyhetsmedier i Kosovo att U21-landslagets kapten Edvin Kurtulus, som blivit uppkallad till a-landslaget inför kommande Nations League-spel, var på väg mot ett landslagsbyte till Sverige.

Sportbladet kan nu avslöja att överenskommelsen mellan Kurtulus, det svenska fotbollförbundet och övriga parter är i hamn. Hammarbys succéman är därmed, om och när Fifa-proceduren angående idrottsmedborgarskap går igenom, uttagningsbar för Janne Andersson.

Förbundskaptenen Alain Giresse har kallat Kurtulus till kommande Nations League-samling i juni men får nu alltså nobben.

- Jag är definitivt besviken. Men vad kan jag göra? Jag kan inte åka till Sverige och säga till honom att han ska spela för Kosovo, säger Giresse och fortsätter:

– Vi har pratat och han är nöjd över sitt beslut. Det är hans beslut.

Pappersarbetet att göra 22-åringen spelklar så fort som möjligt är enligt Sportbladets uppgifter redan påbörjat.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson svarar i ett sms till Sportbladet:

”Det kommer info”, skriver han.

Gjort två mål på åtta matcher

Därmed går Kurtulus mot strömmen kring unga talangers byten av landslag - tidigare har exempelvis Astrit Selmani valt att spela för just Kosovo, samtidigt som Anel Ahmedhodzic, Dennis Hadzikandunic och Adi Nalic nu representerar Bosnien.

22-årige Edvin Kurtulus är född och fostrad i Halmstads BK, vilka han lämnade i vintras för spel i Hammarby. Det tog tre matcher innan han cementerade sin plats i Marti Cifuentes startelva, och har tackat för förtroendet genom att göra två mål på åtta matcher.

Sportbladet har sökt Kurtulus och hans agent Miralem Jaganjac.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.