Tidigare landslagsman dömd till fem års fängelse

Tony Vairelles har fått ett hårt straff.

Den franske ex-landslagsmannen är nu dömd till fem års fängelse för skotten på en nattklubb.

Tony Vairelles, 48, avslutade sin fotbollskarriär 2011 och hamnade i trubbel senare samma år. Vairelles och hans tre bröder kom beväpnade till en nattklubb i Meurthe-et-Moselle och misstänktes därefter för att ha skottskadat tre ordningsvakter.

Nu – nästan elva år senare – har domen kommit för Vairelles som straffas med fem års fängelse, precis som sin bror Fabrice Vairelles. Tony Vairelles måste sitta tre år i fängelse innan de två sista åren är villkorliga.

Jimmy och Giovan Vairelles var de som först blev avvisade från klubben innan de återvände beväpnade tillsammans med sina bröder. De döms till tre års fängelse.

Fängelse för Tony Vairelles

De skjutna ordningsvakterna fick villkorliga fängelsestraff på tre till fyra månader för sin inblandning i bråket. De uttalade sig om händelsen under rättegången.

– Jag har fortfarande ont i armen och psykiska problem, säger en av dem.

– Jag var rädd att jag aldrig skulle kunna gå igen. Jag var på sjukhus i flera månader och har posttraumatisk stress, säger en annan.

Tony Vairelles spelade flera säsonger i Ligue 1 med Lyon och Lens. Han blev fransk ligamästare två gånger och gjorde totalt 67 mål i Ligue 1.

Vairelles stod också för ett mål på åtta landskamper för Frankrike.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.