Örebro sågas för insatsen mot Blåvitt: ”Sorgligt att se”

Ångestmöte mellan IFK Göteborg och Örebro.

Då gick Blåvitt ut och körde över ÖSK i den första halvleken.

– Jag har faktiskt inte sett en sämre spelidé, någonsin, säger Discoverys Alexander Axén.

Två lag i kris gjorde upp på Gamla Ullevi på söndagen – och det var i princip bara ett lag på planen i den första halvleken.

Det var inte Örebro, med nye tränaren Marcus Lantz vid rodret.

IFK Göteborg tog rättvist ledningen i slutet av den första halvleken efter att Oscar Wendt skickat in en raket till frispark.

Blåvitt hade flera lägen att göra mer mål, bland annat ett stolpskott signerat Marcus Berg.

– Det känns som att det är ett lag som leder allsvenskan som möter de som ligger absolut sist. Det är total överkörning. Göteborg är bra, men den här halvleken från Örebros sida… jag vet inte om jag har sett en sämre halvlek från något lag den här säsongen, säger Discoverys Pär Hansson.

”Ska bara sparka bort bollen”

Alexander Axén är enig med sin kollega.

– Man vill inte ta bort något från Blåvitt, de gör det jättebra, men Örebro, det är sorgligt att se. Det är som att de inte får passa till varandra för att det är så farligt, de ska bara sparka bort bollen på tre långsamma spelare där uppe, jag har faktiskt inte sett sämre spelidé, någonsin, säger han.

Örebros Nahir Besara efter slutsignal:

– Tråkigt att vi förlorade, vi gav allt vi hade och det var inte tillräckligt i dag. I första var vi lite väl låga, kom inte upp i positionerna, men i andra när vi väl började spela och kom upp i positionerna visade vi att de inte är bättre än oss. Tyvärr gör de två mål och vi gör noll, igen, säger han och fortsätter:

– Det gäller att fortfarande tro på det, det är inte slut förrän det är slut, teoretiskt har vi chans att klara oss kvar. Vi är skyldiga våra fans, vår klubb och oss själva det.

Johan Mårtensson:

– Vi har släppt in väldigt, väldigt många mål. Vi spelade med en fembackslinje för att täppa till. Men vi var inte aggressiva i rätt ytor. Vi var för passiva.

IFK Göteborg vann matchen med 2–0.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.