U21-landslaget i fotboll

Elanga utsatt för rasism i U21-match

Förbundet gör polisanmälan

Av: 

Josip Ladan

Cesar Fältskär

FOTBOLL

U21:s landslagsmannen Anthony Elanga utsattes för rasism av en motståndare i samband med tisdagens match mot Italien.

Nu polisanmäls händelsen, enligt Fotbollskanalen.

– Vi står alla bakom och stöttar Anthony i detta, säger U21- och pojklandslagschefen Claes Eriksson till förbundets hemsida.

Det var heta känslor under och efter matchen mellan Italien och Sverige i Monza.

Tim Pricas kvitteringsmål på övertid rörde upp motståndarna, och när domaren blåste av matchen stod både svenska och italienska spelare och diskuterade högljutt.

Anthony Elanga utsatt för rasism

Under onsdagskvällen meddelar U21-landslaget på förbundets hemsida att Anthony Elanga ska ha blivit utsatt för en rasistisk kommentar av en motspelare.

– Vi har berättat vår version av vad som hänt och har lämnat in en muntlig rapport till både domarna och matchdelegaten. Nu inväntar vi återkoppling genom matchrapporten och domarrapporten. När de har inkommit tar vi beslut om hur vi går vidare. Säkerhetschefen Martin Fredman är också underrättad om vad som har skett, säger U21- och pojklandslagschefen Claes Eriksson till hemsidan och fortsätter:

– Ingen ska behöva utsättas för rasism, det är fullständigt oacceptabelt. Vi står alla bakom och stöttar Anthony i detta, säger Claes Eriksson.

Polisanmäler

Under onsdagen rapporterar Fotbollskanalen att händelsen ska polisanmälas i Italien. Det svenska förbundet samarbetar med italiensk polis för att upprätta en anmälan.

– Vi har pratat med spelaren och han flögs hem efter matchen av sin klubb (Manchester United). Det råder ingen tvekan om hur han har uppfattat det och med det sagt går vi självklart vidare med det.

– Det är allvarligt, säger Fridman till nyhetskällan.

Italienska förbundet förnekar

Enligt det italienska fotbollsförbundet, som Tuttosport pratat med, uttrycktes inga rasistiska ord mot Elanga.

”FIGC förnekar helt att någon U21-spelare under matchen ska ha uttryckt några rasistiska kommentarer. Det har inte heller hittats några bevis för detta på tv-bilder från matchen”, skriver man.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

U21-landslaget i fotboll

LÄS VIDARE

Elanga: ”Det jag tycker mest om hos Ronaldo”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

U21-landslaget i fotboll

Anthony Elanga