MFF:s nya CL-vapen: ”Han är vår Llorente”

Antonio Colak.
Antonio Colak.

SANKT PETERSBURG. Martin Olssons inlägg på Antonio Colaks skalle.

Där har ni Malmö FF:s nya vapen i Champions League och guldstriden.

– Jag vet att han är där, säger Olsson och jämför Colak med en spansk ex-världsmästare.

Antonio Colak är en stark huvudspelare.

Men målet mot Örebro i 5-1-krossen i lördags var hans första nickmål i den himmelsblå tröjan.

Lagom till den allsvenska guldstriden och onsdagens nyckelmatch i Champions League mot Zenit här i Sankt Petersburg har MFF fått ett nytt vapen: Martin Olssons perfekta inlägg på Antonio Colaks skalle.

– Jag brukar normalt göra mer av den typen av mål. Jag hoppas att det här var det första av många nu. Martin har fantastiska inlägg, säger kroaten.

”Hade redan kunnat ge honom fyra-fem assist”

Olsson har bara spelat fem matcher med Colak men menar att utdelningen kunde varit högre redan. 

– Jag hittade honom direkt på träningen. Vi pratade redan då om det och i matcherna vi har fått spela tillsammans hade jag redan nu kunnat ge honom fyra-fem assist. Han har varit nära på ganska många av inläggen. 

Så hade han bara skött sig hade du haft fyra-fem assist?

– Man missar ibland, ler Olsson.

Men du missar inte i inläggen?

– Så länge mina inlägg sitter där så kan de inte klaga. Anfallare är annars bra på att klaga när inte bollarna kommer.

Olsson njuter av spela med Colak.

– Det är kul att ha en spelare som inte bara kommer och hämtar på fötterna utan gillar att vara inne i boxen. Det passar mig. Han känner av vilken yta jag vill lägga dem på. Jag behöver inte kolla upp så mycket utan jag kan lägga in bollen och veta att han är där. ”Toni” är en smart spelare och har rutinen.

Utvecklade inläggen som ung i Blackburn

När Sportbladet ber Olsson att jämföra Colak med någon av alla de anfallare han spelat med under sin långa karriär och piskat in sina inlägg mot är det en spansk världs- och europamästare han nämner.

– Fernando Llorente. 

Olsson och den spanske anfallaren med bland annat VM-guld 2010, EM-guld 2012 och tre Serie A-titlar med Juventus på meritlistan spelade ihop i Swansea i Premier League 2017.

– Llorente gillade att vara mycket i boxen. Han sa till mig att så fort du får bollen så dra in den i boxen. Vi förstod varandra. Han visste vilka ytor den skulle komma i. Toni känner samma sak. 

Olsson utvecklade sin inläggsfot när han kom till Blackburn Rovers som 18-åring.

– Vi hade Mark Hughes som tränare, och sedan Sam Allardyce, och det var mycket inläggsspel. Vi hade Roque Santa Cruz och andra stora spelare som gillade att vara i boxen. Vi stod kvar efter träningarna och speciellt jag som ung stod och slog inlägg till anfallarna i a-laget. Det var mycket inlägg både där och också sedan i Swansea, säger Olsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.