Dplay: Problemen ska vara lösta

Av: Gustaf Ränkeskog

Publicerad:
Uppdaterad:

Kritik har haglat mot Dplay för deras allsvenska sändningar.

Nu hoppas streamingtjänsten att problemen ska ha åtgärdats.

”Min förhoppning är att de kända problemen ska vara lösta”, skriver Dplays kommunikationsdirektör Jessica Linnman.

Fem dagars vila för den allsvenska publiken.

Men någon vila för Dplay har inte varit aktuellt.

Dplay har haft stora problem med sändningarna av allsvenskan under de inledande omgångarna. Ingen bild, inget ljud eller ett ständigt buffrande. Samtidigt har behovet av att se allsvenskan på tv aldrig varit större på grund av publikförbudet.

Godkända uppdateringar

Men nu ska de ”kända problemen” alltså förhoppningsvis vara åtgärdade. Det bekräftar Dplays kommunikationsdirektör Jessica Linnman i ett mejl till Sportbladet.

Våra tekniker runt om i världen har under veckan fokuserat på att lösa de identifierade problemen med våra appar i smart-TV. Det innebär att vi har jobbat fokuserat med att lösa problemet och sedan testa uppdateringen så att det inte ger följdeffekter på någon annan device.”

Dplays uppdateringar ska vara godkända och kommer bli tillgängliga för användarna under fredagen.

Min förhoppning är att de kända problemen ska vara lösta till helgens matcher och att alla ska få en god upplevelse av allsvenskan och superettan.”, fortsätter Linnman.

Ansvarig sitter i Bangkok

Dplay reserverar sig dock och skriver att det alltid finns en risk med streamingtjänster och livesändningar som kan vara kopplade till deras tjänst, till vilken uppkoppling tittaren har och vilken teknik tittaren använder för att se matcherna.

Sportbladet har varje dag den här veckan sökt Discoverys sportchef Hanif Hosseini för de tekniska strulet, men utan framgång.

Hanif är ansvarig utgivare för sporten men sedan är det många andra som är ansvariga för de allsvenska sändningarna. Tekniskt ansvarig för Dplay sitter i Bangkok, ansvarig för broadcastsändningarna sitter i London. Så det är inte en ansvarig för allting. Hanif är ansvarig för det redaktionella på sporten i Sverige och om ni vill prata om rent redaktionella saker så kan han svara, i övrigt är det jag som ansvarar för att svara på frågorna.”, skriver Jessica Linnman.

Publicerad:

LÄS VIDARE