”Jag värvades ändå av svenska mästarna”

Av: Anton Johansson

Publicerad:

Han fick höra att han inte var tillräckligt bra för Djurgården.

Sedan tog det nio minuter för Kalle Holmberg, 27, att göra sitt första mål för klubben.

– Jag värvades ändå av svenska mästarna, på så sätt ser man ju att man gör någonting bra. Sen får alla tycka vad de vill, säger Holmberg.

Sju poäng på sex matcher, elva i tabellen. Att regerande mästarlaget Djurgårdens start på säsongen har varit under förväntan är ingen hemlighet.

Efter 0–1-förlusten mot Malmö förra veckan fick Curtis Edwards och Kalle Holmberg bära hundhuvudet när Dplays expert Irma Helin riktade en hård salva kritik mot spelarna.

Kort och gott ansåg hon att de inte är tillräckligt bra för Djurgården.

– Ja, jag såg det, säger Holmberg.

Jag antar att du inte håller med?

– Det får väl stå för henne. Hon har spelat fotboll själv så jag vet inte var det kommer ifrån. Hon kanske ville synas i tidningen eller så tycker hon verkligen det, men det får stå för henne. Jag har vunnit skytteligan och jag vet att jag är bra. Sen är det är kul att svenska mästarna vill ha en när man sitter på bänken i Norrköping. Så jag vet att jag är bra, hon får säga vad hon tycker men jag håller inte med, säger han.

Startat fem raka

Kalle Holmberg började premiären mot Sirius på bänken. Sedan dess har han varit ett regelbundet inslag i startelvan. I 2–2-matchen mot Helsingborg senast kom första målet för den forne skyttekungen.

– Det är vi forwards som ska göra målen så det är skönt att det lossnade. Det har känts bra på träningen och det var skönt för självförtroendet.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Känts bra på träningen, ja. Men det är inte alltid det har känts bra på match. Vare sig för Holmberg eller Djurgården.

Två segrar på sex matcher är inget smickrande facit för ett regerande mästarlag. Senast mot Helsingborg tog man tidigt ledningen med två mål – bland annat efter ett Holmberg-mål – men tappade och matchen slutade 2–2.

– Jag vet inte exakt vad det beror på. Vi har spelat med ganska mycket folk, men sen vet jag inte om det är just det när det blir nya relationer på planen. Jag tror det är själva helheten. Vissa matcher har vi varit jättebra offensivt och vissa defensivt. Vi måste fortsätta göra det i vardagen och tro på det på match. Vissa gånger har vi hur bra tempo som helst och när vi väl går ut på match har vi vissa gånger blivit lite rädda, säger Holmberg.

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Ska slåss om skytteligan

Förra säsongen tampades Holmberg en del med ett dalande självförtroende efter att ha bänkats mycket i IFK Norrköping. Något han berättade om i en intervju med Sportbladet tidigare i år.

Nu är det bättre.

– Jag har kommit in bra, får spela mycket och tränaren tror på mig. Det är det som är skillnaden. Nu gjorde jag mål senast och då får man bättre självförtroende. Men man ska alltid gå till sig själv. Jag tyckte att jag var i bra form då (i IFK Norrköping) men det tyckte inte tränaren. Svårare än så är det inte, säger han.

2017 vann du skytteligan. Har du en till titel i dig?

– Det hoppas jag såklart. Det gäller att hitta en bra balans och vara i zonen. När man väl är det är det bara köra på. Jag känner mig pigg och fräsch och ska absolut vara med och slåss om det. Sen är det många bra spelare i allsvenskan. Det är svårt, men det gäller att ha lite tur och självförtroende så kan man vara där och nosa.

Djurgården möter IFK Göteborg på söndag, 17.30.

Publicerad:

LÄS VIDARE