Sliten Blackstenius längtar till landslaget

avHenrik Lundgren

GÖTEBORG. Bara kryss i toppmötet trots mängder av chanser.

Nu laddar Stina Blackstenius om inför nästa veckas EM-kval mot Lettland.

– Efter VM så vill vi så klart hämta mer, säger Linköpingsanfallaren.

Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Linköping hade behövt tre poäng för att på allvar blanda sig i toppstriden. Det blev en, trots mängder av jättechanser mot ett svagt spelande Göteborg.

– Det är klart att det är tungt sett till chanserna vi hade. Jag vet att jag hade kunnat förvalta dem på ett mycket bättre sätt, säger Stina Blackstenius, som ändå var den som nickade in kvitteringen.

Men det känns som att ni hade behövt tre poäng för att vara med i toppstriden?

– Absolut, absolut. 

Blackstenius och lagkompisen Lina Hurtig får nu ladda om inför tisdagens EM-kvalstart mot Lettland. 

– Spännande så klart att börja på något nytt efter VM-resan. Det är alltid kul att möta upp både spelare och ledare i landslaget och få välbehövliga dagar ihop. Det är en positiv känsla att träffas igen efter VM.

”Vill hämta ännu mer”

Finns det någon risk för baksmälla efter VM-festen? Att gå in i ett kval mot blåbärsnationen Lettland…?

– Nej, det skulle jag inte säga. Det ger mer energi till att komma tillbaka och fortsätta, de här matcherna i höst blir otroligt viktiga för att vi sen förhoppningsvis ska kunna se fram emot ett EM. Och så ligger det ett OS redan nästa sommar. Förberedelserna börjar nu, och efter ett VM som blev som det blev så vill vi så klart hämta ännu mer.

Den extra energin från landslaget kan anfallaren definitivt behöva. Även om hon imponerade mot Göteborg så är hon sliten. Klubbytet till Linköping har gjort att hon nu spelat konstant sen i juni i fjol. 

– Det har varit en lång säsong med väldigt många matcher. Står jag här nu så känner jag väl kanske att jag borde ha fått ut mer av mitt spel den här säsongen. Men jag vet om min bakgrund och att det varit en lång säsong. Jag får sätta rimliga krav på mig själv. Men det har varit många matcher som den i dag, där jag haft många lägen men inte satt dem. Det straffar sig. 

Efter VM fick hon en veckas vila innan allsvenskan startade om igen. 

– Det har varit extremt mycket sen i juni förra året, och det är klart att jag känner både i kroppen och mentalt att det har varit en lång säsong. Men jag vill sätta höga krav på mig själv, och jag önskar att jag hade fått ut lite mer av mitt eget spel. 

Linköping är trea i tabellen efter Rosengård och Göteborg, men har fem poäng upp till skåningarna, som dessutom har en match mindre spelad. Sju omgångar återstår.

ARTIKELN HANDLAR OM