Avslöjar: Emil Forsberg lämnar truppen

Chockbesked i kväll: Lämnar i besvikelse

Emil Forsberg visade sitt missnöje när han byttes ut.

Nu kan Sportbladet avslöja chockbeskedet:

Han lämnar truppen i besvikelse.

Foppa ska ha meddelat Janne Andersson sitt besked.

I höstas var det mycket skriverier om att Emil Forsberg hade en frostig relation med Janne Andersson och att han inte trivdes i sin roll i förbundskaptenens spelsystem.

Det dementerades att det skulle finnas en schism men Janne Andersson tog ett snack med Forsberg ändå och sa sedan:

– Emil och jag har en jättebra relation och kommer att ha det för all framtid hoppas jag.

Ryktena tog ny fart i samband med EM-kvalet med Rumänien.

När Forsberg skulle bytas ut mot Gustav Svensson i den 68:e minuten, då Sverige ledde med 2–1, såg han mycket missnöjd ut.

När han mötte Janne Andersson vid sidlinjen och dennes utsträckta hand tog han visserligen förbundskaptenen i hand men utan att över huvud taget titta upp mot Andersson.

Forsberg visade alltså tydligt vad han tyckte om bytet.

Lämnar truppen i vredesmod

Sent på lördagskvällen kan Sportbladet avslöja att Forsberg lämnar truppen.

Enligt källor till Sportbladet lämnar mittfältaren i vredesmod.

Janne Andersson motiverade bytet på presskonferensen:

– Jag hade räknat med en timme för Emil Forsberg, han har spelat max en timme de senaste sex månaderna. Jag hade inte en tanke på att han skulle orka. Jag satte in Gustav (Svensson) för att balansera, vi leder matchen och därför sätter jag in honom.

Forsberg lämnade Friends arena utan att ge några intervjuer. Efter matchen gick han genom den mixade zonen utan att prata med media.

– Nej, tyvärr, sa han när Sportbladet bad honom stanna och svara på några frågor.

En stund tidigare hade polaren Robin Olsen också gått igenom den mixade zonen utan att prata med media. Olsen hade satt på sina AirPods, stirrade ner i telefonen medan han gick hela vägen och tittade inte ens upp när Sportbladet ropade efter honom.

Olsen vägrade tala med media under en landslagssamling i höstas. I fredags, inför matchen, ställde han upp för media men vägrade då svara på frågor om sitt klubblag Roma.

Vet inte varför de nobbade

Sportbladet talade med presschefen Jakob Kakembo Andersson efter att den mixade zonen var över på lördagskvällen.

Vet du varför de vägrade tala med media?

– Nej.

Hur ser ni på att spelarna inte pratar med media efter en match?

– Vi uppmanar alltid våra spelare att prata med media efter match. Men till syvende och sist så är det spelarna själva som bestämmer om de stannar och pratar eller ej, säger Kakembo Andersson.

På frågorna om man från ledningens sida kommer att försöka påverka Olsen och Forsberg att prata med media framöver och om Forsberg kommer att ställa upp på någon av de två pressträffarna inför matchen mot Norge har inte presschefen svarat.

Men nu lämnar alltså Forsberg truppen, enligt Sportbladets uppgifter..

Det står allt mer klart att Janne Andersson har stora problem med vissa av sina stjärnor. Dagen innan truppen samlades uppgav Fotbollskanalen att Victor Nilsson Lindelöf tackade nej till samlingen delvis i protest mot att hans kompis John Guidetti inte tagits ut till EM-kvalet.

Sportbladet sökte landslagschefen Stefan Pettersson och presschefen Jakob Kakembo Andersson för en kommentar på lördagskvällen.

På söndagsmorgonen återkom Pettersson och meddelade att Forsberg var kvar på hotellet, att spelarna hade sovmorgon och att de inte hade någon annan information än att Forsberg är tillgänglig mot Norge.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.