Fischer ”tränade” på nya handsregeln

”Har inga kommentarer – hon är som hon är”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

RENNES. Dagen före premiären övade Nilla Fischer på... ja, vadå?

Mittbacken tränade på hur hon ska anpassa sig till den nya handsregeln vilket fick lagkompisarna att skratta.

– Fischer har jag inga kommentarer till, hon är som hon är..., säger lagkapten Caroline Seger.

På tisdag kastar sig Sverige in i VM-luften. En som kastade sig redan dagen före var mittbacken Nilla Fischer.

Mittbacken ägnade inledningen av träningen dagen före premiären mot Chile med att kasta sig. Hon slängde sig, med armarna bakom ryggen vilket fick lagkompisarna att skratta. Senare publicerade Kosovare Asllani ett inlägg på sitt Instagram med en bild på en fallande Nilla Fischer och en text om att mittbacken tränar på att försvara i straffområdet med de nya reglerna.

Tränade på handsregeln

Den nya handsregeln var i fokus under söndagen när England mötte Skottland. Domaren Jana Adamkova dömde efter VAR-granskning straff för England efter att bollen tagit på Nicola Dochertys arm.

Och det svenska landslaget har berört regeljusteringen inför VM-turneringen.

– Man kan säga hur mycket man vill om regeln. Men det är en regel och vi kan inte påverka den och inte lägga energi på det, säger Caroline Seger.

Frågan om Nilla Fischers insatser på träningen fick lagkaptenen att le.

– Fischer har jag inga kommentarer till, hon är som hon är... Det är samma med allt runtom. Vi ska vi inte lägga fokus på det vi inte kan påverka.

Alla spelare redo

Sverige kommer till spel i premiären och har alla spelare tillgängliga. För Caroline Segers del ser det ljust ut. Mittfältaren har haft problem med sin rygg under uppladdningen, men är nu återställd.

– Ryggen är helt hundraprocentig. Det känns bra fantastiskt bra, det har gått helt i rätt riktning. Det är inga problem. Vi har längtat länge efter det här, men nu har VM dragit igång och man har känt sig lite utanför, men ska vi spela första matchen, säger Caroline Seger.

Sedan tidigare vet vi att Olivia Schough har haft problem med en fot, men även hon är återställd. Målvakten Jennifer Falk har varit förkyld, men är på bättringsväg.

– Jag har startelvan klart för mig, säger Peter Gerhardsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.