Bekräftar: Drömmen är att köpa en klubb

Koeman bekräftar planerna: Henrik Larsson, Dennis Bergkamp och Dirk Kuyt vill köpa engelsk fotbollsklubb

Bergkamp , Kuyt och Larsson vill köpa engelsk fotbollsklubb.
Bergkamp , Kuyt och Larsson vill köpa engelsk fotbollsklubb.

Henrik Larsson jobbar på att köpa en fotbollsklubb tillsammans med Dennis Bergkamp och Dirk Kuyt.

Det bekräftar nu trions rådgivare Ronald Koeman.

– Deras dröm är att köpa en klubb och de jobbar på det, säger Koeman.

På tisdagen skrev The Athletic att trion Henrik Larsson, Dennis Bergkamp och Dirk Kuyt försöker köpa Wycombe Wanderers. Förhandlingar ska ha förts under hela våren innan den förening med supportrar som äger klubben valde att istället gå vidare med amerikanske investeraren Rob Couhig.

Enligt The Athletic finns legendartrion fortfarande med i bakgrunden om Couhigs förslag skulle röstas ner. Samtidigt uppges legendarerna, som tillsammans vann 21 ligatitlar från England, Skottland, Spanien samt Nederländerna som spelare, också fortsätta söka efter andra klubbar att ta över.

”Inte jag som kommer investera”

The Athletic uppger att förstavalet är League One, den engelska tredjedivisionen, och att trion förra vintern identifierade totalt tre intressanta klubbar. Nu bekräftar Nederländernas förbundskapten Ronaldo Koeman, som fungerar som rådgivare åt legendarerna, planerna.

– Jag vet inte hur nära det är eftersom jag är bakgrunden. Jag är en rådgivare och tillgänglig i den rollen men det är inte jag som kommer investera och det är inte jag som bestämmer hur processen ska fortlöpa, säger Koeman enligt Independent.

Vill driva klubben själva

Enligt The Athletic vill legendarligan köpa och driva en klubb där Henrik Larsson ska ingå i den sportsliga ledningen, Kuyt ansvara för tränarutbildning och Bergkamp styra akademin.

– Deras dröm är att köpa en klubb och de jobbar på det men jag är inte direkt involverad. Jag blev tillfrågad om jag kan ge dem råd och jag finns tillgänglig. Men jag är egentligen inte rätt person att prata om det här, säger Koeman.

Enligt echo-news.co.uk är Henrik Larsson, trots försöken att köpa Wycombe Wanderers, fortfarande aktuell för tränarposten i ligarivalen Southend United.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.