Zlatan ger barnen ledigt i Malmö

Statyn i Malmö ska invigas.

Då ger Zlatan Ibrahimovic ledigt till alla skolbarn.

– Va? Hahaha! Jag kan varken dementera eller bekräfta detta, svarar skolkommunalrådet Sara Wettergren (L) till Sydsvenskan.

På tisdagen kommer Zlatan Ibrahimovic till Malmö för att inviga statyn av sig själv vid Stadion.

Nu har han ett meddelande till alla skolungdomar i staden.

”Malmö/Sverige Vi ses imorgon, tisdag kl 15.00 på Malmö stadion för avtäckning av statyn. Zlatan ger ledigt till alla ungdomar från Malmö skolor att delta under ceremonin!”, skriver Galaxy-stjärnan på Twitter.

”Va? Hahaha!”

Beskedet, eller snarare uppmaningen, chockar Sara Wettergren (L) som är skolkommunalråd i Malmö.

– Va? Hahaha! Jag kan varken dementera eller bekräfta detta, men jag kan inte tänka mig att det skulle stämma, säger hon till Sydsvenskan.

Här ska statyn stå.
Här ska statyn stå.

Barnen måste gå till skolan, trots Zlatans meddelande, konstaterar Wettergren som refererar till Greta Thunbergs skolstrejk för klimatfrågan.

– Ja, han kan inte egenmäktigt ge alla ungdomar ledigt från skolan. De som väljer att gå dit kommer få olovlig frånvaro, där gäller samma sak som skolstrejken för klimatet. Sedan kanske det inte är en frånvaro som man som förälder måste vara jättearg över när det är ett såhär speciellt tillfälle, säger Wettergren till tidningen.

Utbildningsminister Anna Ekström (S) har ett stort sportintresse, men tycker inte att barnen ska följa Zlatans order.

– Nej man ska förstås gå till skolan. Det är jättetydligt att i Sverige ska barn gå i skolan. Om rektor eller lärare vill lägga upp undervisningen så att man gör något utanför skolan, är det upp till läraren eller rektorn. Har man inte fått ledigt ska man gå till skolan, säger hon till Lärarnas tidning.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.