Goitom: ”Jag tror inte mycket hänt på ett år”

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

AIK:s offensiva spel ska bli något nytt.

Men de har också tänkt lyfta med sin gamla storspelare Ebenezer Ofori.

– Det ska bli kul att se om vi fortfarande har kvar samma connection, säger Henok Goitom.

AIK:s öppna premiärträning på Skytteholm drog precis som tidigare år storpublik och röken hängde sig kvar länge efter att raketerna och pyrotekniken tagit slut.

Störst applåder under den timmes långa träningen fick sportchefen Björn Wesström när han började presentera dagens stora värvning, nygamla mittfältaren Ebenezer Ofori som skrivit på ett kontrakt över 2023.

– Han är tillbaka med en fin, härlig, fet signatur på kontraktet. Det känns bra i mer än bara magen. Det är en person jag tycker om och en spelartyp som vi kommer att ha extremt mycket nytta av när vi sätter oss på utvecklingshästen och rider fram i år. Han kommer att underhålla och göra oss jävligt mycket bättre, säger Wesström som nämner Svenska cupen som ett stort mål i år.

”Kommer lyfta truppen”

En som också ser fram emot att få tillbaka 24-årige Ofori efter tre år i Tyskland och USA är Henok Goitom.

– Han kommer att lyfta den här truppen rejält. Vi lägger till en till dimension. Han flyter igenom sina motståndare. Det ska bli kul att se honom efter så många år. En spelare som sticker ut i allsvenskan.

Veteranen förväntar sig att Ofori kommer tillbaka och håller samma nivå som under senaste vändan.

– Vi mötte de förra året i Dubai och då var han ungefär lika bra som när han lämnade allsvenskan. Jag tror inte mycket har hänt på ett år, i alla fall inte åt det negativa hållet.

Har du pratat med honom?

– Jag pratade med honom i morse. Det enda jag gjorde var skicka ett klipp när han passade mig mot Elfsborg hemma. Båda nickade, vi saknat det här. Det ska bli kul att se om vi fortfarande har kvar samma connection.

”Få igång publiken”

Efter en svag säsong i fjol med en fjärdeplats och missat Europaspel handlar annars det mesta av snacket om AIK:s lagbygge just nu om offensiven. Tanken var att Nabil Bahoui skulle få ett stort ansvar. Men med honom borta har tränaren Rikard Norling fått tänka om en del.

Spelsystemet ska det också vridas på vilket välkomnas av många – både spelare, ledare och fans.

– Man ska nog inte fastna i sifferkombinationer, men jag tror att vi alla känner att vi måste trycka på lite mer framåt och få igång publiken lite grann. Det gället först och främst att vinna fotbollsmatcher och kan man få igång publiken också blir det en dubbelbonus. Nånstans strävar vi åt det hållet, säger Henok Goitom.

Tränaren Rikard Norling:

– Alla inklusive mig vill hitta någon form av annan effekt i det vi gör. Vi har spelat på ett ganska liknande sätt över tre år. Det offensiva spelet har lästs in är min känsla. Det har varit negativt. Det är ingen som sticker ner huvudet i sanden och låtas som att det regnar och att inget behöver göras. Vi är rörande överens.

Publicerad: