Allsvenska veteranen vill skriva nytt kontrakt

ÖREBRO. I veckan ska Nordin Gerzic prata framtid med Örebro.

Vid 35 års ålder har kaptenen inga tankar på att sluta som spelare.

– Jag känner mig som 25 år, som det känns nu håller jag på till jag är 45 år, säger han.

Karismatiske Nordin Gerzic är en stor publikfavorit på Behrn Arena för sin spelskicklighet, lojalitet och frispråkighet.

Efter att ha kommit till klubbens juniorlag som 15-åring 1998 (från moderklubben Eskilstuna City) har han spelat i klubbens A-lag sedan säsongen 2007 (under säsongerna 2013 och 2014 lånades han delvis ut från IFK Göteborg), totalt har det blivit 13 säsonger i A-laget.

Den här säsongen har han spelat varje minut i de 18 allsvenska matcherna hittills och står på fyra målpassningar i statistiken.

”Krigar hela tiden”

Det finns inga tveksamheter om att Nordin Gerzic skriva nytt kontrakt inför nästa säsong och helst fortsätta många år till.

– Vi har sagt att vi ska diskutera framtiden den här veckan, så det räknar jag med och det känns inte som något konstigt. För mig skulle det vara konstigt om de inte vill ha mig kvar med tanke på att jag spelat varje match och hållit väldigt hög nivå under en lång tid, säger Nordin Gerzic.

Är det bara ÖSK som gäller för dig?

– Det är bara ÖSK som gäller, det finns inget annat i mitt huvud. Jag tänker inte och vill inte tänka i några som helst andra banor, jag hoppas att ÖSK tänker så också och jag hoppas fortsätta att spela i klubben.

Hur länge känner du att du kan fortsätta spela?

– Jag känner mig inte en dag äldre än 25 år och som kroppen känns nu kan jag hålla på till jag är 45 år – jag vill gärna spela i allsvenskan när jag är 45 år, fotboll är fortfarande det roligaste som finns och det finns ingen anledning att sluta. Så länge jag känner själv att jag fortfarande håller på den här höga nivån vill jag fortsätta – den dagen jag känner själv att jag börjar dippa lovar jag att lämna över stafettpinnen, så länge fortsätter jag kriga på allt vad jag kan.

”Vi är topplag”

Vad tror du om framtiden för ÖSK?

– Vi har visat i de senaste matcherna att när vi har skadade spelare tillbaka och full konkurrens i truppen så är vi ett topplag. De tre senaste matcherna har vi kontrollerat och dominerat kraftigt, även om det nu blev 2–2 mot IFK Göteborg så var vi helt överlägsna.

Efter uppehållet inledde Örebro med tre raka förluster, sedan har det blivit 4–0-seger hemma mot Falkenberg, 4–1-seger borta mot Helsingborg och 2–2 hemma mot IFK Göteborg.

IFK Göteborgs Robin Söder gjorde två mål på lagets enda två chanser, Örebro fick till slut utdelning efter att ha radat upp chanser och reducerade i den 82:a minuten och kvitterade i den 94:e minuten.

– Segrarna var två tuffa matcher där vi mött konkurrenter runt om oss, de var mentalt tuffa och det har inte bara varit resultaten utan också spelmässigt har vi gjort det väldigt bra. Det känns riktigt bra nu, säger Nordin Gerzic.

Älskar sitt liv

Nordin Gerzic har fått en annan roll i elvan där han är längre bak som defensivt ankare och balansspelare, en playmaker och speluppläggare.

– Jag har visat att jag har kunnat anpassa mig till den rollen på allra bästa sätt. Jag trivs med den och livet, det finns inget som helst att klaga på – jag älskar familjen, staden, klubben, omklädningsrummet, träningarna och matcherna, säger Nordin Gerzic.

ÖSK-ikonen har alltså hunnit bli 35 år och fyller snart 36 år – lördag den 9 november, exakt en vecka efter hemmamatchen mot Malmö FF i allsvenskans sista omgång.

Den 30 november går nuvarande ettårskontrakt med Örebro ut.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.