Atléticostjärnan om Guidetti: ”Alltid varit en målgörare”

Uppdaterad 2019-08-10 | Publicerad 2019-08-09

En gång kämpade de och växte tillsammans i Manchester Citys akademi.

Denna säsong kan Atlético Madrid-stjärnan Kieran Trippier och Alavéssvensken John Guidetti ställas mot varandra igen.

– Förhoppningsvis. Vi har lite att ta igen, säger Trippier till Sportbladet.

Det är första gången Kieran Trippier besöker Sverige när han, i Atlético Madrid-tröjan, ska ställas mot Juventus på Friends arena under lördagen.

Men svenskkopplingen finns trots allt för den engelska landslagsstjärnan.

Förutom att högerbacken i högsta grad var bidragande till Sveriges kvartsfinalsrespass i VM 2018 så har han även en svensk nära vän – John Guidetti.

– Jag träffade ju honom nu igen under VM förra sommaren. Vi lirade i ungdomslagen tillsammans. Spenderade många år tillsammans klättrandes genom ungdomslagen i Manchester City. Vi brukar messa varandra och så, säger Trippier när Sportbladet träffar honom på Atléticos spelarhotell kvällen innan match.

– Men det skulle vara kul att träffa honom. Jag har inte sett honom sedan VM så det skulle vara kul att ”catch up”.

Det är inte omöjligt att de får just den möjligheten kommande säsong.

I och med att Trippier numer spelar för det spanska storlaget Atlético Madrid, dit han gick från Tottenham under sommaren, så kommer han ställas mot John Guidettis Alavés.

”Alltid varit en målskytt”

Samtidigt är det långt i från säkert att Guidetti är på planen då.

Efter en illa tajmad skada förra sommaren så hamnade svensken långt ner i anfallshackordningen i Alavés. När han väl fick spela så hackade dessutom målskyttet, där det blott blev två fullträffar under hela säsongen. Och inför den stundande La Liga-säsongen, med ny tränare, så har en ny skada hållit honom borta från spel under sommarens träningsmatcher.

Hur ser du på Johns situation med alla skador och bristen på speltid?

– Alltså John har alltid, sedan vi växte upp tillsammans, varit en målskytt. Han har gjort mål i varenda klubb han varit i. Så uppenbarligen är det svårt i hans situation, säger Trippier och fortsätter:

– Jag var i den där skadesituation förra året (i Tottenham), det är inte enkelt att ta sig ur. För den viktigaste saken för en fotbollsspelare är att hålla sig frisk och göra rätt saker på och utanför planen.

Ingen koll på Isak

Någon större oro för sin gamle City-lagkamrats målsinne under de senare seniordagarna verkar dock inte finnas hos Trippier.

– Att göra mål är det han är bäst på, säger högerbacken.

Sedan finns det ju ytterligare en svensk anfallare i La Liga denna höst, som har gjort desto fler mål på sistone, för Atléticostjärnan att se upp med...

Vad vet du om Alexander Isak?

– Inte så mycket... Jag får kolla upp honom.