Fotboll

Då startar säsongen för svenskorna i La Liga

Av: 

TT

Hedvig Lindahl storspelade i 0–1-förlusten mot Barcelona i kvartsfinalen av Champions League.
Hedvig Lindahl storspelade i 0–1-förlusten mot Barcelona i kvartsfinalen av Champions League.

FOTBOLL

Nu står det klart när Hedvid Lindahl kan La Liga-debutera mellan stolparna i Atlético Madrid och när Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson gör sina första ligamatcher med Real Madrids emblem på bröstet.

Det spanska fotbollsförbundet (RFEF) meddelar på sin hemsida att damernas Primera Iberdrola kommer att inledas den 18 oktober i höst. Detta såvida inte klubbarna ger ett enhälligt stöd för att tidigarelägga säsongsstarten, i så fall blir det premiäromgång den 4 oktober.

Hedvig Lindahl värvades under sommaren av Atlético Madrid, där den rutinerade svenska landslagsmålvakten debuterade i kvartsfinalförlusten i Champions League (0–1) mot Barcelona för ett par veckor sedan.

Asllani och Jakobsson har redan spelat en säsong i den spanska ligan för CD Tacón som nu har bytt skepnad och blivit Real Madrids officiella damlag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Lina Hurtig klar för Juventus: "Riktigt kul"

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

La Liga

Kosovare Asllani

Sofia Jakobsson

Hedvig Lindahl