Granqvist: ”Det här är katastrof”

Granqvist utbytt skadad

Publicerad 2020-06-18

Mardrömmen fortsätter för Helsingborg.

Laget åkte på en ny storförlust och har nu 0–7 i målskillnad på de två inledande matcherna.

– Fullständig katastrof, säger Andreas Granqvist, som tvingades utgå skadad.

Följ ämnen

Redan innan årets premiär uttryckte Olof Mellberg oro för sitt HIF. I en intervju med Sportbladet konstaterade tränaren att ”truppen är felbalanserad” med ”många offensiva spelare men väldigt få defensiva”.

Det syns.

Sågar laget

Efter 0–3-smockan mot nykomlingen Varberg i premiären fortsatte i dag mardrömmen borta mot Kalmar. Sebastian Ring satte 1–0 till KFF efter 13 minuters spel och med tio kvar till paus utökade Nils Fröling till 2–0 med en kanon från distans.

I pausintervjun var HIF-kaptenen Andreas Granqvist inte nådig i sin kritik.

– Fotboll är ganska enkelt: Springer man inte och inte vinner några dueller så spelar det ingen roll vilken taktik man har. Det ser ut som i första matchen och det är fullständig katastrof, säger ”Granen” i Dplay.

Utbytt skadad

Han tvingades utgå skadad tio minuter in i den andra halvleken. Granqvist tog sig för ena ljumsken, vilket är illavarslande då han haft problem med just ljumskarna tidigare.

Kalmar vann till slut med 4–0 efter två sena hörmål av Nils Fröling och Isak Magnusson.

– Vi är ängsliga i första halvlek, alldeles för dåliga med bollen. Jag tycker inte det handlar om de taktiskt bitarna, varken i dag eller i måndags (mot Varberg). Det är mer individuellt, att vi är lite för dåliga med bollen och tar lite för dåliga beslut, säger Rasmus Jönsson i Dplay.