Allsvenskan i fotboll

Lagkaptenen: ”De får nästan göra som de vill”

Av: 

Makoto Asahara

FOTBOLL

UPPSALA. IFK Norrköping är inte längre en obesegrad allsvensk serieledare.

Säsongens första förlust kom dessutom med besked.

– De spelar runt oss, spelar in och ut och får nästan göra som de vill. Inte så som vi vill ha det, säger Alexander Fransson efter 2–4 mot Sirius.

IK Sirius har imponerat i inledningen av årets allsvenska.

Något som IFK Norrköping verkligen fick uppleva på Studenternas IP under söndagen.

– Sirius var det bättre laget i dag. 4-2 talar sitt tydliga språk. Så är det, säger lagkapten Alexander Fransson efter matchen.

– De sätter hög press på oss och vi lyckas inte ta oss ur det. Andrabollarna vinner vi inga utav i dag. Samtidigt har vi ändå några lägen att göra mål också. Så det känns ändå som det är ganska jämnt. Men i helhet får de in bollarna och vi får det inte.

Ni visste att Sirius var bra, men visste ni att de var så här bra?

– Nej, absolut ingen underskattning om någon snackar om det. Vi visste att Sirius var bra och sett dem innan. De hade gjort läxan och visste hur de skulle såra oss. All beröm till dem.

Sirius Nahom Girmai Netabay och IFK Norrköpings Alexander Fransson.

”Man lär sig utav det”

Norrköpingsmanagern Jens Gustafsson menar också att det inte var någon underskattning som blev serieledarens fall.

– Nej, svarar Gustafsson kort och gott innan Aftonbladets utsände knappt hunnit ställa klart frågan på presskonferensen.

– Det är bara att gratulera Henrik och Sirius till segern. Den var välförtjänt. Jag tycker ändå att vi jobbar hela vägen i 90 minuter och det är jag glad för. Så här är fotbollen ibland.

Finns det något positivt att ta med sig, rent mentalt, från att en förlustfri svit bryts på detta vis?

– Vi har haft en väldigt bra start. Vi har det fortfarande. Man lär sig utav att man går på lite motgång då och då. Det behöver man även om vi inte önskar det. Det ingår i fotbollen att ibland är motståndaren är bättre.

”Bra på att kasta sig”

Och Norrköpingslägret är överens om att så var fallet denna gång.

Må så vara att det fanns en känsla av snöplighet.

– Det är rättvist att vi förlorar. Men det är inte helt rättvist att de gör fyra mål, säger Rasmus Lauritsen, som var inblandad i båda straffarna som Sirius hittade mål på i matchen.

– Den första är ett missförstånd... Men alltså. Jag tänker att jag ska ändra mig. Men så ligger han där på marken. De var bra på att kasta sig. Det är lite synd. Det är logiskt för att de får mycket frisparkar för det.

Handsen på andra straffen då?

– Vet inte vad jag ska göra annorlunda, säger Lauritsen, tar en paus och lägger till:

– Det är jobbigt alltså.

Svaret: ”Det är löjligt”

Siriusspelaren Stefano Vecchia, som bland annat var inblandad i en misstänkt straffsituation (som inte blev straff) i första halvlek hade inte mycket till övers för ”filmingsanklagelserna”.

– Jag känner väl att många spelare går väldigt hårt på mig. Det klart att någon gång kanske jag ramlar lite lätt. Men alla gånger de försöker sparka ner mig… Det är löjligt, säger Vecchia.

– Sen i andra halvlek (första straffen) så tycker jag att det bara är klumpigt försvarsspel om jag ska vara ärlig. Jag vet inte, jag fokuserar inte på det där.

Publisert:

LÄS VIDARE

Laul: Från utspelade till närmast segern

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

IFK Norrköping

IK Sirius FK

Alexander Fransson

Fotboll