Thern om AIK:s ”fusk”: ’Det är systematiskt’

avPer Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

NORRKÖPING. IFK Norrköping dominerade matchen.

Då åkte AIK plötsligt på ett gäng skador och matchen hackades upp.

– Alla kan påstå att de är skadade, men de är ju inte det. Det är systematiskt, säger Simon Thern.

Peking flög fram i inledningen med högt tempo och snabbt spel längs konstgräset. AIK hängde helt enkelt inte med under den första halvtimmen och kämpade hårt för att komma in i matchen.

Efter ett tag drabbades matchen av fler och fler avbrott. Många AIK:are tvingades ta pauser på grund av känningar samt småskador och låg kvar länge nere på planen. Det hackade sönder matchen och gav tränaren Rikard Norling chansen att vid flera tillfällen hålla små taktiksnack med laget.

Foto: TT

IFK Norrköpings tränare Jens Gustafsson, som ville få upp tempot i matchen, var inte nöjd med agerandet och gestikulerade vilt vid sidan.

”Jag tycker inte om det”

Efter matchen ställde Sportbladet en fråga om situationerna till tränarna på presskonferensen. Rikard Norling skrattade bara bort ämnet, men framstod som lite skyldig. Gustafsson var inte lika nöjd.

– Jag tycker inte om det. Vi vill få fart på bollen och flyt i matchen.

Hur reagerade du?

– Det såg du väl? Jag försökte få det att gå snabbare, men man kan ju inte göra så mycket.

”Det är systematiskt”

Simon Thern talade i klartext om AIK:s taktik.

– Det finns inget reglemente mot det. Alla kan påstå att de är skadade, men det är ju inte det. De är inte skadade, säger Thern och fortsätter:

– Det behöver tid att snacka ihop sig och få oss ur rytmen. Det är inte så svårläst, direkt. Men vad ska vi göra liksom? Finns inte så mycket att göra även om det går minuter. Det går långsamt många gånger

Vill inte kritisera domaren

Mittfältaren ville inte kritisera domarna, men tyckte ändå att AIK:s avsikter att hacka sönder matchen var tydliga.

– Det kan gå lite rappare. Det tycker jag. Det är så systematiskt. Det är redan från början av matchen man känner att de vill att det ska gå långsamt. För att de är trötta och så. Då borde domaren göra något.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM