Uppgifter: Fem spelare kommer lämna United

Samstämmiga rapporter om största utrensningen sedan 2015

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Bojan Djordjic efterlyste en utrensning i Manchester United.

Ska vi tro The Guardian och Sky Sports kan han ha blivit bönhörd.

Alexis Sanchez, David de Gea, Ander Herrera, Juan Mata, Marcos Rojo, Matteo Darmian och Antonio Valencia kan enligt de samstämmiga uppgifterna försvinna till nästa säsong.

Efter förlustmatchen mot Wolves efterlyste Bojan Djordjic en översyn av Manchester Uniteds trupp.

– Det är fortfarande många spelarna i den här truppen som inte förtjänar att spela för Manchester United, sa Djordjic i norska TV2.

Kan sälja de Gea

På torsdagen är det i alla fall som om den brittiska pressen lyssnat då såväl The Guardian som Sky Sports skriver att stora förändringar är på gång.

Mer trovärdiga The Guardian med skribenten Jamie Jackson skriver att minst fem spelare kommer att lämna. Antonio Valencia kommer garanterat försvinna och kan få sällskap bort av spelare som Alexis Sanchez, David de Gea, Ander Herrera, Juan Mata, Marcos Rojo och Matteo Darmian.

Foto: Dave Thompson / TT
Mata och Herrera.

Mittfältarna Mata och Herrera sitter på ett utgående kontrakt och kan lämna som Bosman. Detta samtidigt som klubben överväger att sälja målvakten David de Gea för att inte spanjoren ska kunna göra samma sak när hans kontrakt löper ut nästa sommar.

”Förhandlar med Barcelona”

Försvararen Matteo Darmian var nära att säljas redan förra sommaren och kollegan Marcos Rojo kan även han byta klubb om United lyckas med sitt mål att värva en ny mittback.

Enligt The Guardian ska Solskjaer också vara beredd att släppa Alexis Sanchez om rätt bud kommer då värvningsfloppen från Arsenal inte lyckats leva upp till sitt rykte.

Mer spekulativa Sky Sports tar upp precis samma namn som The Guardian men går ett steg längre. De påstår att Ander Herrera redan är överens med franska Paris Saint-Germain och att Juan Mata förhandlar med FC Barcelona.

Får The Guardian rätt och minst fem spelare lämnar är det den största utrensningen i United sedan sex spelare fick gå 2015.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM