Ajax bryter kontraktet med Abdelhak Nouri

Tittar på en framtida lösning

Sedan Abdelhak Nouri fick en hjärtattack och försattes i koma har Ajax fortsatt att betala ut lön.

Men nu bryter den nederländska klubben formellt kontraktet med 22-åringen, skriver De Telegraaf.

Samtal pågår dock mellan Nouris familj och Ajax gällande en framtida lösning.

Det var i en träningsmatch den 7 juli 2017 som den då 19-årige Nouri fick en hjärtattack på planen. Det ledde till allvarliga och permanenta hjärnskador.

Nouri har under flera år legat i koma på sjukhus. Nu är han dock vaken och vårdas av sin familj. Abdelhak Nouris bror, Abderrahim, berättade i dagarna för nederländska AD att han bland annat är vaken, äter och att en viss kommunikation är möjlig, till exempel genom att han lyfter på ögonbrynen.

Skulle förlängas automatiskt

Ända sedan hjärtattacken har Ajax betalat ut lön åt Nouri och hans familj. Kontraktet hade automatiskt förlängts den 1 juli, men nu väljer klubben att formellt avsluta kontraktet, skriver De Telegraaf.

Tidningen skriver dock att klubben för samtal med familjen gällande hur man ska gå vidare i framtiden.

Abdelhak Nouri.
Abdelhak Nouri.

Erkände otillräcklig behandling

Flera medier, bland annat nyhetsbyrån Reuters, har tidigare rapporterat om en dispyt mellan Nouris familj och Ajax. Reuters skriver att familjen vill nå en uppgörelse med Ajax sedan klubben tidigare har erkänt att den medicinska behandlingen i samband med Nouris hjärtstopp var otillräcklig.

Något Ajax insåg ett år efter incidenten efter att klubben genomförde en ny utredning.

”Vi känner till vårt ansvar när det kommer till konsekvenserna av detta. Först och främst så vill jag förmedla en ursäkt till Nouris familj för att det tog så lång tid för oss att ändra uppfattning”, skrev Ajaxs sportchef Edwin van der Sar i ett långt brev på klubbens hemsida sommaren 2018.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.