16-åringens show: Snurrar upp cupmästarna

Rosengårds Hanna Bennison målskytt mot Göteborg

Letar du efter svensk fotbolls framtid kan det räcka att titta på Rosengårds innermittfält.

I det oavgjorda toppmötet mot Kopparbergs/Göteborg snurrade 16-åriga Hanna Bennison upp motståndet och satte sitt första allsvenska mål.

– Det funkar ganska bra, säger hon till SVT.

I mitten av februari gjorde Hanna Bennison två mål i en cupmatch mot Kalmar. Kanske var det genombrottet för tonåringen som debuterade i allsvenskan i fjol.

Men vad ska vi i så fall kalla insatsen mot Kopparbergs/Göteborg i det allsvenska toppmötet?

Första allsvenska målet

Bennison visade ett sällsynt lugn med bollen och var högst delaktig i lagets offensiv. Insatsen kröntes av en prestation i elfte minuten.

Hon tog emot boll på mittplan, vred bort Vilde Bøe Risa och slog en genomskärare mot Johann Rytting Kaneryd. 16-åringen löpte sedan fram till straffområdet, tog emot ett inspel, vände bort bevakningen och satte 2–0-bollen lågt i bortre hörnet.

Målet var hennes första i allsvenskan, men räckte inte till segern. För Göteborg kvitterade före halvtidsvilan och 2–2 stod sig matchen ut (efter att Rosengårds Zecira Musovic räddat en straff på slutet).

Leder allsvenskan

– Det är jättekul att få chansen att spela. Jag försöker bara gå ut och göra min grej, säger Hanna Bennison till SVT.

Rosengård toppar allsvenskan före de regerande mästarna Piteå. Göteborg ligger sexa.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.