Mini-Foppas oväntade storvinst på nattmatchen: ”Ett bra event”

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

SUNDSVALL. Nattmatchen blev en fest – speciellt för Emil Forsberg, 27.

Landslagsstjärnan vann över 14 000 kronor i Giffarnas 50/50-lotteri och skänkte direkt pengarna till den ekonomiskt utsatta moderklubben.

– Det här var ett bra event, säger Forsberg leende till Sportbladet vid 01.15-tiden. 

4 950 åskådare hade tagit sig till NP3 Arena i Sundvall och nattexperimentet med avsparkstid 23.00 mellan Giffarna och AFC.

0–0 var ingen fotbollshöjdare utan mer en krydda i den vanliga lördagskvällen när partyhumöret på stan inför avspark och senare på arenans restauranger var på topp.

”Bra för staden”

Det noterades även av stjärngästen, Emil Forsberg.

– Jag tycker det är jättekul med ett sådant här event. Det är bra för staden. Det var kul att så många kunde komma trots allt. Men, ja…en 0-0-match var kanske inte så kul, säger landslags- och RB Leipzigmittfältaren.

– Det är ett bra initiativ och sånt som vi behöver här uppe. Det är kul för resten av Sverige att se hur ljust det är här uppe! säger han.

– Publiksiffran var bra med tanke på hur säsongen sett ut och motståndet, analyserar han.

– Men det var en udda avsparkstid. Jag tror inte jag har spelat någon match som börjat senare än nio på kvällen, funderar Forsberg Jr.

Det var inte läge att ta med familjen på matchen?

– Haha, nä. Min dotter ligger hemma och sover och det hoppas jag att hon gör när jag kommer hem om en stund också, säger han och slänger en blick på klockan som närmar sig 01.30 på natten.

Skänker tillbaka vinsten

Mini-Foppa blev faktiskt även en stor vinnare under kvällen.

Forsberg köpte ett okänt antal så kallade 50/50-lotter – och blev den oväntade vinnaren som tog hem segerpotten, drygt 14 000 kronor.

– Jag funderade att köpa nya klubbhalsdukar för vinstpengarna, sa Forsberg när han fick reda på att han vunnit men bestämde sig i stället sedan snabbt för att rakt av efterskänka vinstpengarna till den ekonomiskt hårt ansatta moderklubben i hans hjärta.

Tidigare i våras köpte han in 100 Gif Sundsvallhalsdukar för 600 kronor styck för att stötta föreningen.

Halsdukarna ska delas ut

– Halsdukarna är hemma på lagret. De ska delas ut. Till barn, till skolor, till folk som vill ha en halsduk, säger han.

Forsberg var positivt inställd till en framtida återkomst för Midnattssolsmatchen trots den udda avsparkstiden.

– Föreningen behöver få in pengar och då var det här ett bra försök. Förhoppningsvis kan det ske fler grejer. Det var kul att vara här.

–  Men när jag satt i bilen på väg hit, tjugo över tio, funderade jag vad det var jag skulle åka på egentligen, säger Forsberg med ett leende.

Publicerad: