”Det droppar av svett från hans nästipp”

Bendtner om mötet med Hareide: Svepte vinflaska för 25 000 kronor

Publicerad:

FOTBOLL

På ett flygplatshotell i Köpenhamn den 3 juni 2018 ratade en svettdränkt Åge Hareide anfallstjärnan Nicklas Bendtner från VM.

Sedan reste anfallsstjärnan hem till sin lägenhet och svepte en vinflaska för 25 000 kronor.

Det är den senaste episoden, som nu återberättas av Ekstrabladet, från Bendtners kommande bok ”Båda sidor”.

Nicklas Bendtner är en av den moderna skandinaviska fotbollens mest färgstarka stjärnor – något som märks mer än väl när 31-åringen nu lanserar sin självbiografi ”Båda sidor”.

Dansken, i dag tillbaka i FC Köpenhamn, berättar om bråken och fyllehistorierna som kommit att prägla hela hans karriär. Hur han kände sig så oslagbar att han söp som ung och sorglös bara dagar innan landslagdebuten 2006 men också om känslorna när karriären tog en annan vändning.

”Vill skrika åt honom”

Ett av de största bakslagen kom 2018 när Bendtner, trots att han gjort mål i det avgörande kvalspelet mot Irland och inledningsvis imponerat i norska klubblaget Rosenborg, ratades i Åge Hareides landslagstrupp. Beskedet kom när truppen var samlad i en konferenslokal på ett flygplatshotell i Köpenhamn och assisterande tränaren Jon Dahl Tomasson plötsligt bad Bendtner att komma ut ur rummet.

”Då visste jag att timmen var slagen. Ute i korridoren står Hareide och väntar. Hans skjorta är våt av svett. Det droppar från hans nästipp, hel ohämmat. 'Du ska inte med, Nicklas'”, skriver Bendtner enligt Ekstrabladet och fortsätter:

Bendtner.
Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bendtner.
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Hareide.

”Det snurrar. Det finns ingen mening med något längre. När jag gick till Rosenborg lovade Hareide att... Jag vill bara skrika åt honom men förstår att det inte finns någon poäng.”

”Efter 20 minuter är flaskan slut”

Bendtner beskriver hur han efter beskedet tar en taxi tillbaka till stadskärnan. Han publicerar en svart bild på sin Instagram, styr av planerna med sin dåvarande flickvän och barrikaderar sig i sin lägenhet.

”Jag drar upp Montrachet, Domaine Ramonet en av världens bästa vita viner. På nätet kostar den 25 000 kronor men jag har kontakter och kan undvika mellanhänderna. Årgången är 2009. Året när allt vände för mig och min karriär. Jag slår till glaset som rullar över golvplankorna. Jag dricker direkt ur flaskan. Alkoholen stiger till huvudet och efter 20 minuter är Montracheten borta.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.