Pochettino lämnar Spurs efter floppstarten

Sparkad – tröstas med 160 miljoner

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Tottenham väljer att sparka Mauricio Pochettino.

Argentinarens ”tröst”: 160 miljoner kronor.

– Vi gör det här för klubbens bästa, säger ordföranden Daniel Levy till klubbens hemsida.

Det mesta har gått fel för Tottenham i höst.

Visserligen har Spurs tagit sig vidare i Champions League, men på Premier Leagues tolv första omgångar har laget bara skrapat ihop fjorton poäng och blivit utslagna ur ligacupen av Colchester United från fjärdedivisionen.

”Var väldigt motvilliga”

I somras var de i Champions League-final mot Liverpool och tränaren Mauricio Pochettino ansågs efter fem år fortfarande ha mycket kvar att ge klubben.

Fem månader senare sparkas argentinaren.

– Vi var väldigt motvilliga till att göra den här förändringen och det är inte ett beslut som styrelsen har tagit lätt på eller skyndat fram, säger ordföranden Daniel Levy till Tottenhams hemsida.

Föga förvånande beror beslutet på det den svaga ligaplaceringen.

– Tyvärr har de inhemska resultaten på slutet av förra säsongen och i början av den här säsongen varit en extrem besvikelse, säger Levy.

Får ändå 160 miljoner

En tröst för Pochettino är att Tottenham, enligt gällande avtal, måste betala ut motsvarande 160 miljoner kronor till honom i en slags ”fallskärm”.

– Det är upp till styrelsen att fatta svåra beslut – och det här var ännu värre med tanke på alla minnesvärda ögonblick vi har haft med Mauricio och hans ledarstab – men vi gör det för klubbens bästa, säger ordföranden Levy.

Pochettino kom till Tottenham 2014 och är inte den enda att försvinna. Trion Jesus Perez, Miguel D’Agostino och Antonio Jimenez får också lämna ledarstaben.

På onsdagen presenterades José Mourinho som ny tränare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.