Sportchefen dömd – dagar före kvalet

Publicerad 2023-11-21

Södertäljelaget Nordic United möter Örgryte i kvalet till superettan på torsdag.

I dag dömdes deras sportchef Daniel Shahho för olovlig spelverksamhet. I samband med domen säger han upp sig.

– Jag kommer att överklaga domen, säger han till GP.

Daniel Shahho dömdes för olovlig spelverksamhet – grovt brott – till villkorlig dom och 70 dagsböter á 320 kronor av Stockholms tingrätt i dag tisdag.

Han har hela tiden nekat till att det var han som startade och drev ”Krukan” – en illegal spelklubb i Stockholm där polisen vid ett tillslag för tre år sedan hittade marker, pokerbord och ett kassaskåp innehållande 324 700 kronor.

– Jag kommer att överklaga domen. Det finns en hovrätt också, och inget har vunnit laga kraft förrän hovrätten är klar. Jag anser inte mig själv som dömd förrän hovrätten är klar. Jag kommer att överklaga, säger Nordic United-sportchefen till GP.

Säger upp sig

Nordic United kom tvåa i division ett norra den här säsongen och ställs nu mot Örgryte i ett dubbelmöte om en plats i nästa års upplaga av superettan. Det första mötet spelas på torsdag i Södertälje, returen spelas på söndag i Göteborg.

Till LT säger Shahho att han lämnar rollen som sportchef – han har sagt upp sig.

– Jag tänker att det här är för klubbens bästa. Nu slipper styrelsen gå in och ta ett beslut, jag förenklar allting genom att göra så här, säger han till lokaltidningen.

Den nu tidigare sportchefen berättar vidare att han fortfarande kommer att finnas med kring laget under kvalspelet mot Örgryte.