Blytung debut för Hammarbymålvakten

KRISTIANSTAD/STOCKHOLM. Hammarby förlorade mot Kristianstad med 3–1.

Bajens Hanna Kohl fick en mardrömsdebut – och efteråt var målvakten i tårar på planen.

– Det är aldrig en persons fel, säger Madelen Janogy till Sportbladet.

Hammarby öppnade starkt borta mot Kristianstad. Bajen var nära att ta ledningen, men istället var det hemmalaget som gjorde 1–0 i den tolfte minuten. Efter en hörnvariant skickade Amanda Andradóttir i väg ett avslut mot Hammarbys debuterande målvakt Hanna Kohl.

Skottet gick rakt på 25-åringen som tappade in bollen i mål. Med andra ord en jättetavla och 1–0 var ett faktum.

– Jag undrar vad som försiggår i hennes huvud nu. Det där måste vara väldigt, väldigt jobbigt, säger Viaplays expert Pär Lagerström.

Inövad variant

– Det är alltid tungt att släppa in mål. Men vi är ett lag, det är aldrig en persons fel. Vi hade lika gärna kunnat leda med 2–0 innan det, säger Madelen Janogy till Sportbladet.

Kohl fick chansen från start, då Hammarbys ordinarie målvakt Anna Tamminen saknades på grund av sjukdom. Ett målvaktsbyte som KDFF ville utnyttja.

– Vi tränade några gånger på den varianten. Vi såg att Tamminen var borta och då visste vi att det kanske kunde uppstå en retur eller liknande, säger KDFF:s tränare Elisabet "Beta" Gunnarsdottir.

16-åring målskytt

I den andra halvleken utökade Kristianstad till 2–0 genom Tabitha Tindell och med drygt 20 minuter kvar att spela gjorde 16-åriga Emelía Óskarsdóttir 3–0.

– Det är lite så vi kör i KDFF. Vi har de här stjärnskotten och vi har haft det under många år. Hon gjorde ett jätteviktigt mål borta mot BP för några månader sedan och hon gjorde ett viktigt mål i dag också. Hon är så jäkla duktig, säger Mia Carlsson.

Målvakten i tårar

Hammarby reducerade sedan och 3–1 blev slutresultatet i matchen.

Efter slutsignalen sågs en förkrossad Hanna Kohl stå på planen i tårar. Bajen-målvakten blev tröstad av flera lagkamrater.

– Vi vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag, säger Madelen Janogy.

KDFF:s målvakt Melina Loeck lider med Kohl.

– Självklart. Jag tror att alla målvakter varit i den situationen, och det är alltid tufft, säger Loeck.

Trots två underlägen i matchen lyckades Rosengård vinna med hela 6–2 hemma mot Kalmar. 2–2 var resultatet efter den första halvleken, men hemmalaget avgjorde med fyra mål under matchens sista 30 minuter.

– Vi var lite nervösa i första, men vi visste på något sätt att vi skulle trycka in fler mål, säger tremålsskytten Karin Lundin till Viaplay.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.