FA-cupen 2016/2017

”Är en av de bästa tränarna någonsin”

avAndreas Käck

Foto: IAN KINGTON / AFP

Det kan vara Arsène Wengers sista match i Arsenal.

Inför den hyllas han av Antonio Conte.

– Wenger är en av de bästa tränarna någonsin, säger Chelseatränaren.

Foto: AFP
Wenger.

Fem mäktiga cupfinaler spelas under lördagen.

En av dem är FA-cupfinalen mellan Arsenal och Chelsea.

Det kan vara Arsène Wengers sista match i Arsenal.

Efter 21 säsonger i ”Gunners” är fransmannen numer kraftigt ifrågasatt av fansen och efter att ha missat en Champions League-plats för första gången på 20 år är det osäkert om hans kontrakt förlängs.

– Jag kan inte svara på det. Vårt fokus är att vinna finalen mot Chelsea. Sen får vi se vad som händer, säger Wenger själv.

Arsenals styrelse ska ha ett möte efter finalen och där kommer 67-åringens framtid i klubben att diskuteras.

– Det är normalt att ha styrelsemöte efter säsongen och där kommer självklart många saker att diskuteras. En av sakerna är att utvärdera tränaren, säger Wenger.

”En av de bästa”

Han kanske inte längre har de egna fansens stöd men han har i alla fall respekt bland sina kollegor. Inte minst hos finalmotståndarens tränare, Antonio Conte.

– När du stannar i en och samma klubb så länge – och då pratar vi om en stor klubb, inte en liten – så måste vi kategorisera honom som en av de bästa tränarna någonsin. Han har vunnit massor. I mina ögon är Arsène Wenger en riktigt bra tränare, säger Conte.

Störs av skador

Arsenal jagar sin 13:e FA-cuptitel, men störs av en försvarskris. Förutom avstängda Laurent Koscielny så missar även Gabriel, Shkodran Mustafi och Kieran Gibbs finalen på grund av skada. Dessutom har målvakten Petr Cech skadat sig på träning och David Ospina kommer därför att stå.

Nyblivna Premier League-mästaren Chelsea kommer till finalen utan några skador.

ARTIKELN HANDLAR OM