Bartras känslosamma inlägg efter attacken

FOTBOLL

Marc Bartra skadades i den misstänkta terrorattacken mot Borussia Dortmunds spelarbuss.

Ett par dagar senare sätter han för första gången ord på känslorna i spelarbussen.

– Smärtan, paniken och osäkerheten. Det var de 15 tuffaste minuterna i mitt liv, skriver han på Instagram.

Det var i tisdags som Borussia Dortmunds spelarbuss utsattes för en misstänkt terrorattack på väg till Champions League-mötet med Monaco.

Alla spelare utom en klarade sig utan skador, mittbacken Marc Bartra. Han fördes till sjukhus med både splitterskador och en fraktur på handleden.

Redan dagen efter attacken lade Bartra upp en bild på Instagram där han berättade att han fysiskt mår förhållandevis bra. Men först i dag har Bartra satt ord på upplevelsen i bussen.

”Känner stolthet”

I ett långt Instagraminlägg från sjukhussängen skriver han om skräcken.

– Jag kämpar för att övervinna det värsta i mitt liv så här långt, en upplevelse jag inte skulle önska någon i den här världen. Smärtan, paniken och osäkerheten över att inte veta vad som hände och hur länge det skulle hålla på... Det var de 15 tuffaste och längsta minuterna i mitt liv, skriver han.

Han berättar att chocken sakta börjar avta och att han ser fram emot att kunna börja träna och spela igen. Hans skadade arm påminner honom om hur allt kunde gått mycket värre.

– Nu när jag tittar på min handled, svullen och illa skadad, vet ni vad jag känner då? Stolthet. Jag tittar med stolthet på den och tänker att all den skada de ville förorsaka oss stannade i det här.