Så skriver fransk press om matchen

FOTBOLL

Ola Toivonen avgjorde för Sverige med ett drömmål på övertid.

”Det bästa och det värsta”, skriver franska Le Parisien om matchen och kritiserar målvakten Hugo Lloris som man menar gjorde ”ett enormt misstag”.

”En köldsmocka”, dundrar L’Equipe om den franska förlusten.

Ola Toivonen avgjorde på övertid. Innan det hade Olivier Giroud gjort 0–1 till Frankrike och Jimmy Durmaz kvitterat för Sverige.

De franska medierna hyllar unisont Olivier Girouds ledningsmål, men kritiserar lika hårt ”Les Bleus” målvakt Hugo Lloris efter Sveriges och Ola Toivonens segermål.

”Tappade i sista sekunden”

”Målvakten Hugo Lloris gjorde ett enormt misstag i slutet av matchen och Les Bleus tappade ledningen i gruppen”, skriver Le Parisien.

Tidningen Le Monde skriver:

”Les Bleus tappade i sista sekunden i Sverige och förlorade förstaplatsen i gruppen. Lloris övergav sitt mål och Sverige passade på att göra det vinnande målet”

Fotbollstidningen L’Equipe har rubriken ”Coup de froid sur Les Bleus”, ungefär ”En köldsmocka för Les Bleus”.

Sågar Hugo Lloris

L’Equipe inleder med att skriva: ”Trots ett fantastiskt mål av Giroud så förlorade det franska laget i sista sekunden mot Sverige i Solna”.

Tidningen fortsätter:

”Varför tog Hugo Lloris en sådan risk? Det var bara några sekunder kvar att spela och Frankrikes lagkapten ville spela ut bollen, men missade totalt passningen. Han kommer minnas det här länge, det var ett enormt misstag, ett av de största i hans karriär”, skriver man.

Tidningen ger även Hugo Lloris lägst betyg av samtliga i det franska laget, med en tvåa av tio.

I det svenska laget så får Ludwig Augustinsson och Ola Toivonen högst betyg, med en sjua.

Ett betyg som även förbundskapten Janne Andersson får.

”Granqvist stack ut”

Hugo Lloris får även lägst betyg, en trea av tio, tillsammans med Dimitri Payet och Antoine Griezmann i France Football.

”Griezmann var helt osynlig i den första halvleken och han lyckades aldrig hota Lindelöf och Granqvist”, skriver tidningen bland annat.

Just Granqvist får högst betyg i det svenska laget, med en sexa.

”Alla väntade på Nilsson Lindelöf men det var Andreas Granqvist som stack ut i det svenska försvaret. Lagkaptenen är inte snabbast på planen, men han vinner varje duell och utmanövrerade Giroud och Griezmann”‚ skriver tidningen, som även ger Olsen, VNL, Durmaz, Ekdal och Toivonen en sexa i betyg.

Franska L’Equipe i dag med rubriken ”TOUT FAUX” (HELT FEL).