Bekräftar: De vill inte att jag spelar

Därför nobbar stjärnan U21-EM

Foto: TT

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Ludwig Augustinsson nobbar U21-EM.

Nu bekräftar 23-åringen Sportbladets avslöjande och berättar om skälet till beslutet.

– Min nya klubb Werder Bremen ville inte att jag skulle spela, säger försvararen via sin agent.

Ludwig Augustinsson hade kunnat bli ett mycket rutinerat tillskott till det svenska U21-landslag som i sommar ska försöka försvara EM-guldet från 2015. Men 23-åringen, som fanns med i guldlaget för två år sedan, tackar som Sportbladet avslöjat nej till mästerskapet.

”Tungt att ringa honom”

– Min inställning har hela tiden varit att jag skulle vara med och det var planen men för ett tag sedan tog jag ett snack med min nya klubb Werder Bremen och de ville inte att jag skulle spela U21-EM. De ville att jag skulle vara med från början när laget startar upp i slutet av juni och därför har jag bestämt mig för att tacka nej till landslaget. Jag har mycket respekt för Håkan (Ericson, förbundskapten) som har betytt väldigt mycket för mig. Så det var tungt att ringa honom och ge mitt besked men ibland måste man ta jobbiga beslut, säger Augustinsson via sitt agentföretag Nordic Skys Facebook-sida.

”Är en väldigt stor klubb”

Augustinsson kommenterar också kort varför han bestämde sig för just Werder Bremen när flyttlasset går från FC Köpenhamn i sommar.

– Jag valde Bremen för att de visade intresse för mig väldigt tidigt och verkligen ville ha mig. Det är en väldigt stor klubb som varit längre ner i tabellen de senaste åren men som nu är på väg uppåt dit de ska vara. Konkurrensen är alltid stor i en klubb som Bremen men gör jag mitt så har jag goda chanser att få spela.