Avslöjar: Rakip klar för Benfica – men kan lånas ut till PL

avFredrik Jönsson

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Enligt uppgifter till Sportbladet är Erdal Rakip helt klar för Benfica.

21-åringen har skrivit på för 4,5 år med storklubben.

Sportbladet kan även avslöja en oväntad vändning – han kan lånas ut till världens största liga i vår.

Erdal Rakip sa hej då till Malmö FF i början av januari. Några dagar senare flög han till Lissabon för att förhandla med Benfica om en övergång.

Efter det har det spekulerats i Portugal kring Rakip. A Bola skrev att mittfältaren var klar, och tidningen kom även med uppgifter om att han skulle lånas ut.

Skrivit på för 4,5 år

Sportbladet kan nu avslöja att alla parter är överens. Rakip har skrivit på för fyra och ett halvt år med Benfica och klubben kommer snart att presentera spelaren.

Rakips moderklubb är Malmö FF och mittfältaren vann fyra SM-guld innan han lämnade klubben. MFF får ett utbildningsbidrag på några miljoner kronor.

Vill spela VM - kan hamna i Premier League

Erdal Rakip blev uttagen till januariturnén, men tackade nej på grund av klubbyte. Men mittfältaren har inte gett upp drömmen om en plats i VM-truppen.

Med tanke på att Benfica är utslagna i Champions League och inhemska cuperna, och endast har ligan att kämpa om, blir det inget spel där i vår.

Portugisisk press har hävdat att Rakip ska lånas ut till en klubb i Portugal, men Sportbladet kan avslöja en oväntad - och häftig - vändning.

Enligt uppgifter till Sportbladet ser Rakip ut att spela världens största liga i vår: Premier League. En eller flera klubbar i England förhandlar för tillfället om att låna in mittfältstalangen under våren.


Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)


ARTIKELN HANDLAR OM