Football Radical: Fotbollen ÄR ju Brexit

avSportbladet.se

Brexit, Thierry Henrys förhållande till morföräldrar, Juventus förklarat genom Frankfurtskolan, världens dyraste målning, nålbindning, järnlurar och lite knark.

Kan inte någon få ihop allt?

Jodå, Football Radical är här igen och försöker.

Lyssna på Bank och Frändéns podcast om turerna kring Thierry Henry

Sverige har fått en regering, med ministrar och allt – och i ett pinfärskt nytt poddavsnitt konstaterar Johanna Frändén och Simon Bank att när det kommer till ministerportföljen för idrott och kultur så verkar alla sura redan på förhand.

– Sverigedemokraterna borde ju älska Amanda Lind, men de fattar det inte ens, säger Simon.

– Man borde inte få bli kulturminister om man inte rökt cannabis, meddelar Johanna.

Och det är bara början.

I veckans avsnitt av podden Football Radical tar Simon avstamp i en sensationell affär på den internationella konstmarknaden, vilket får honom att a) bli lite orolig för Harry Kanes framtid och b) fundera kring varför Juventus varumärkesarbete är det mest representativa vi har i fotbollssporten 2019. Bevisningen består av Bernardeschis besök på en konstmässa, en spaning från designveckan i Milano och det faktum att Juventus varumärkesstrateg delar namn med en kulturmarxistisk filosof från Frankfurt.

Frågor på det?

Johanna tar förstås upp de senaste dagarnas politiska kaos i Storbritannien, och funderar kring vad Brexit egentligen skulle kunna betyda för fotbollen, eller säga om fotbollen.

– Fotbollen ÄR ju Brexit, menar Simon, och omfamnar ett 1400 ord långt stridsrop från den engelska femtedivisionen.

Övriga frågor av varierande tyngd som diskuteras i veckans avsnitt:

•Är Thierry Henry en skådespelare eller en lovande tränare som har otur? Varför är han ohyfsad mot farmödrar helt i onödan?

•Har Theresa May ett papper vi aldrig får se?

•Varför har Frankrike en idrottsminister (som vunnit VM-guld i ryggsim), men inte vi?

•Hur cool är Corinne Diacre?

Och så lite Brexit-litteratur, Brexit-musik, David Hockney, Theodor Adorno, Tim Sherwood, Ole Gunnar Solskjaer, Pontus Farnerud, Björnola, Mattias Karlsson, Ali Smith, Edward Hopper, Pet Shop Boys, Emiliano Sala, Ousmane Dembélé, David Beckham, Ulf Kristersson, Ebba Busch Thor och alla andra tätt fotbollsanknutna ämnen som måte diskuteras en vecka i januari.

ARTIKELN HANDLAR OM