Damlandslaget i fotboll

Målgesten som tystade kritiken

Av: 

Emil K Lagnelius

FOTBOLL

Kosovare Asllani fick äntligen näta i landslaget

Hon har kritiserats och vägrat prata med media.

I dag gav Kosovare Asllani svar på tal med att göra mål – och tystade kritikerna med ett finger för munnen.

– Det är skönt att visa resultat, säger hon.

Sverige grundlade tidigt 2–0-segern mot Italien. Redan efter nio minuter smekte Victoria Sandell Svensson fram bollen till Lotta Schelin som placerade in 1–0.

Sedan, i den 20:e minuten, var det äntligen dags för Kosovare Asllani, 20, att näta – hennes första i landslaget på 13 matcher. Schelin spelade bollen snett inåt bakåt från högerkanten till en helt fri Asllani som hann bre en macka och knyta skorna innan hon stötte in 2–0 med höger yttersida.

Har snackat mycket

Målgesten kom som på beställning. Asllani – som kritiserades efter den ljumma insatsen i EM-premiären mot Ryssland och sedan nobbade media – satte upp pekfingret för munnen, ett sätt att tysta kritikerna.

– Det kändes skönt, som en lättnad, och jag får hoppas att det fortsätter såhär, säger Asllani till TV4 efteråt och medger att förväntningarna som folk har på henne har påverkat.

– Absolut, det kan jag inte ljuga om. Men jag har själv satt ribban högt och då kommer förväntningarna från sidan av, lite högre kanske eftersom jag har snackat så mycket. Men det är skönt att visa resultat.

”Var väldigt missnöjd”

Resten blev en ganska sömnig historia. Asllani byttes ut i den 78:e minuten och möttes av en high five från förbundskaptenen Thomas Dennerby.

– Jag är mycket mer nöjd efter den här matchen. Efter förra matchen var jag väldigt missnöjd. I dag var jag piggare i benen och vågade utmana, säger Asllani.

Sverige vann med 2–0 och är klart för kvartsfinal redan innan måndagens avslutande gruppspelsmatch mot England.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Spelprogram, tabeller & statistik
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Damlandslaget i fotboll