Seger mot Bajen – då sågar Öis Djurgården

Foto: Foto: Bildbyrån
Örgryte drog längsta strået i bottenstriden.
FOTBOLL

Hammarby föll hemma mot superjumbon Örgryte.

Då sågar Öis-tränaren Åge Hareide Djurgården.

– Hammarby är för bra för att åka ur. Djurgården är vårt första räddningsplank, säger han.

Hareide.

Örgryte tog sin allra första allsvenska seger för säsongen och fick en gnutta hopp om nytt kontrakt. Hammarby åkte på sin andra raka förlust och är på allvar nerdraget i bottenstriden.

Men nye Öis-tränaren Åge Hareide tror att Bajen kan vara lugna, det är ett annat Stockholmslag som hans lag siktat in sig på nu när serien vänder.

– Vi tänker inte så mycket på Hammarby, vi tänker mest på Djurgården som är vårt första räddningsplank för att ta en kvalplats. Hammarby är för bra för att åka ur så jag tror inte att det blir ett problem för dem.

”Dif ligger närmast”

–Kan vi kämpa till oss poäng mot Hammarby på hemmaplan så tar vi kraftigt in på Djurgården. Då har vi kontakt, säger Hareide.

Du utgår ifrån att Djurgården förlorar mot Elfsborg?

– Ja, självklart. De vinner inte i Borås, det tror jag inte.

Hammarby klarar sig men Djurgården ska ni förbi?

– Det är de som ligger närmast. Vi har kanske inte tänkt så mycket på Djurgården men vi har tittat på tabellen och det är de som ligger på kval och dem tittar vi först på.

”Måste vinna hemma”

Hammarbytränaren Tony Gustavsson var extremt besviken, framförallt med att man förlorat ännu en match på hemmaplan.

– Det är ingen överraskning att vi kommer att få kämpa hela året för kontraktet, jag har tydligt sagt det hela tiden. Men om vi ska klara den här resan måste vi ta tre poäng på hemmaplan. Det gör jävligt ont i dag, för det är oerhört viktigt i den här tuffa resan.

Blir den mentala smällen extra stor eftersom det är just Örgryte ni förlorar mot?

– Självklart. Det är en strid med ett antal lag som är inblandade och vi förlorar först mot Häcken och sen mot Örgryte, ytterligare en bottenkonkurrent.

ARTIKELN HANDLAR OM