MONSTERELVORNA

FOTBOLL

Stjärnornas krig i Spanien – så kan Real och Barça starta i höst

Foto: Cristiano mot Messi. Vem vinner?

Det är stjärnornas krig som hela fotbollsvärlden pratar om just nu.

Real Madrid har värvat spelare för 2,4 miljarder.

Nu är Barcelona på väg att kontra – med att värva Zlatan Ibrahimovic från Inter.

Den 29 november spelas årets första El Clásico när de regerande liga- och Champions League-mästarna Barcelona tar emot utmanarna och storsatsande Real Madrid hemma på Camp Nou.

Och ta bara en titt på de tänkbara startelvorna här ovanför så förstår ni att det handlar om ett riktigt stjärnkrig.

Under sommaren har Real Madrid fyllt på truppen med storstjärnorna Cristiano Ronaldo, Kaká, Karim Benzema och Raul Albiol som sammanlagt har kostat klubben 2,4 miljarder kronor.

Vad kommer härnäst?

Och eftersom det fortfarande florerar en mängd rykten går det inte utesluta att klubben kommer att värva ännu fler spelare.

Barcelona har legat relativt lågt men så sent som i går bekräftade klubben att man skrivit kontrakt med Inters brasilianske vänsterback Maxwell. För en vecka sedan gick presidenten Joan Laporta ut och lovade att klubben ska värva ytterligare en anfallare.

Nu talar mycket för att det löftet infrias och att Barcelona samtidigt kontrar på Reals storköp.

De gör det genom att köpa loss Zlatan Ibrahimovic från Inter.

Skaplig anfallstrio...

Skulle affären, där Samuel Eto'o ingår, tas i hamn kommer Zlatan att gå in i Barcelonas anfall mellan Lionel Messi och Thierry Henry.

Real Madrids smått galna värvningskarusell har tidigare kritiserats från flera håll.

Luciano Moggi, den förre Juvetusledaren som tog Zlatan till Italien, har anklagat Real-presidenten för att ”sabba för hela fotbollen”.

Florentino Pérez och Cristiano Ronaldo har å andra sidan sagt att en miljard minsann inte är något att höja på ögonbrynen för.

– Jag tycker att det är ett rimligt belopp. Jag är glad över att vara den dyraste spelare i världen. De bästa kostar mycket pengar, och vill du ha dem måste du betala, sa Ronaldo för ett tag sedan.

Nu ser det alltså ut som att Barcelona gör nästa framstöt för att vinna ”stjärnornas krig”.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga